1. Blagovna znamka FUTURO™
 2. Nasveti in ideje
 3. Kako ostati aktivni, če ste si poškodovali zapestje?
 • Kako ostati aktivni, če ste si poškodovali zapestje?

  • Naučite se, kako preprečiti bolečine v zapestjih in hkrati ohraniti vaše vadbene cilje.

   Bolečine v zapestju lahko resnično zmotijo vašo vadbeno rutino, vendar to ne pomeni, da mora trpeti vaša splošna kondicijska raven. Vzdrževanje osnovne kondicije med zelo pomembnim procesom okrevanja je lahko izziv, vendar lahko s pravilnim programom dosežete impresivne rezultate. Zato smo naredili seznam predlogov, kako ostati v formi, medtem ko se vašemu zapestju vrača polna moč.

   Če občutite bolečine v zapestjih pri vajah, kot so joga, ogrevanje in vaje z lastno težo, poskusite težo prestaviti iz dlani na podlakti. Vse, kar potrebujete za odlično vadbo za jedro, je vadbena podlaga in nekaj odločnosti. Dvigovanje nog, trebušnjaki in variacije planka so načini za vključevanje in krepitev mišic jedra. Poleg tega v telovadnici pogosto spregledamo uporabo upornih pasov v prid težji opremi. V resnici predstavljajo odličen način za raztezanje in vadbo mišic na povsem nove načine.

   Zdaj je pravi čas, da se osredotočite na spodnji del telesa. Hitri sprehodi, teki ali visoko intenzivni intervalni treningi sprinta bodo takoj povišali srčni utrip. Osredotočanje na vadbo z utežmi za spodnji del telesa, na primer Barbell počepi, je odličen način, da se osredotočite na polno telesno moč.

   Ne pozabite izbrati opornice za zapestje, ki podpira vaše zapestje pri vadbi. Prava opornica lahko nudi podporo poškodovanemu zapestju. Poglejte si paleto Futuro opornic in bandaž da bi našli pravo rešitev za vas.

   Prav tako je med vašim okrevanjem pomembna prehrana in ne gre je spregledati. Če zaužijete pravo ravnovesje zdravih maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin, boste telesu zagotovili gradnike, ki jih potrebuje, da se pozdravi. Prav tako se bo pospešil postopek okrevanja, da boste čimprej spet v polni formi.

   Nazadnje, zakaj ne bi vprašali za nasvet strokovnjaka? Usposobljen fizioterapevt ali osebni trener vam resnično lahko pomaga, da ostanete motivirani in osredotočeni na svoje vadbene cilje tudi med okrevanjem od bolečin v zapestju. Glede na resnost vaše poškodbe lahko skupaj sestavite urnik, ki vam bo pomagal ohraniti osnovno kondicijo in moč, ne da bi dodatno ogrožal samo poškodbo.

   Ne pozabite tudi na začetno obdobje počitka po poškodbi, da spodbudite zdravljenje.