3M energija

Pogled iz zraka na podeželske elektroenergetske vodove
Dobavite, skladiščite in doživljajte energijo na drugačen način
Poglejte izdelke za energetiko

Energetika

Ob manjši porabi večji izkoristek, da svet lahko napreduje

Pomagamo pri izkoriščanju sončne svetlobe. Razvijamo in dobavljamo kakovostne in zanesljive priključke na omrežje. Zmanjšujemo težo prenosnih vodov in omogočamo, da prenašajo več toka. 3M pomaga varčevati z energijo povsod po planetu, zmanjša stroške na enoto energije. Pri tem odkriva nove načine, da se ustvari in zadrži trajnostna prihodnost.


 

 • Ob manjši porabi večji izkoristek, da svet lahko napreduje

  Pomagamo pri izkoriščanju sončne svetlobe. Razvijamo in dobavljamo kakovostne in zanesljive priključke na omrežje. Zmanjšujemo obremenitev daljnovodov za prenos električne energije in omogočamo prenos več električne energije. Povsod po svetu 3M pomaga pri varčevanju z energijo, zmanjšanju stroškov po enoti energije in odkrivanju novih načinov za ustvarjanje in vzdrževanje bolj trajnostne prihodnosti. Sodelujemo s tistimi, ki varujejo, negujejo in ohranjajo energijo v vseh gospodarskih sektorjih in na vseh kontinentih. Naš cilj je odkriti nove načine za ohranitev energije zemlje in optimizacijo dragocenih naravnih virov.

 

 • Energenti

  Odkrijte 3M izdelke, ki ustvarjajo boljši svet, v katerem živimo.

  Vsi energetski izdelki Arrow

 • 3M znanost. V službi življenja.™

  Pri vsem, kar počnemo v okviru naše nove blagovne znamke, upoštevamo vse znanstvene dosežke.

  Več Arrow


Inovacije v akciji

 • Ne mečite energije skozi okno, raje jo ohranite za glasbo

  Brezkovinska nanotehnologija v 3M™ seriji zunanjih okenskih folijah Prestige Exterior odbija do 97 odstotkov infrardeče svetlobe, ki proizvaja toploto. Prav tako odbija do 99 odstotkov UV-žarkov. Na ta način pomaga, da hiša slavnih rokerjev Rock N 'Roll Hall of Fame na letni ravni zmanjša stroške energije za 8-12 odstotkov.

 • Predstavljamo vam sijajno idejo.

  Uporabite polimerno metalizirano srebrno folijo, odporno na vremenske razmere s skupnim koeficientom refleksije 94% neposredne svetlobe v primerjavi s sončno svetlobo. Rezultat: svetlejše LED svetilke v Afriki.

 • Več energije, manj motenj.

  Z uporabo aluminijskih kompozitnih materialov za jedro vodnika elektroenergetskega voda lahko prenesejo dvakrat več električne energije s polovico teže, ne da bi prišlo do motenj v obstoječi infrastrukturi.

 • Poglejte, kako izkoriščamo naravno svetlobo za manjšo porabo energije.

  Mikrostrukturne prizme optično usmerjajo kar 80% zunanje naravne svetlobe. 3M pomaga, da stavbe, primer je Zero Walgreens, proizvedejo več energije kot jo porabijo.

Inovacije v akciji


O trgih energentov v 3M

 • V 3M smo strokovnjaki, ki vam pomagamo ustvariti svet,ki je najboljše mesto za življenje. Od okenskih folij do termo skrčljivih cevi, naše energetske rešitve pomagajo ustvariti prostore, v katerih ljudje želijo živeti, delati, se učiti in igrati. Naše tehnologije obnovljive in sončne energije pomagajo pri izpolnjevanju strogih standardov trajnostnosti, hkrati pa ohranja estetiko stavbe.