1. Pravilnik o zasebnosti
3M (East) AG Podružnica Slovenija

Splošni pravilnik o varstvu zasebnosti 3M

3M spoštuje vašo pravico do zasebnosti. Ta pravilnik ureja, katere osebne podatke smemo zbirati, kako lahko te podatke uporabljamo in druga pomembna vprašanja v zvezi z vašo zasebnostjo in varstvom podatkov.

Pravilnik 3M nam nalaga, da moramo ravnati v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu zasebnosti in varstvu podatkov. Ta naša zaveza odraža skrb, ki jo posvečamo pridobivanju in ohranjanju zaupanja naših strank, poslovnih partnerjev in drugih, ki svoje osebne podatke delijo z nami.

Ta pravilnik se nanaša na vsa spletna mesta in mobilne aplikacije, s katerimi 3M upravlja ali pa so upravljane v imenu družbe 3M, in vključuje podjetja 3M po vsem svetu (vsako od njih „Spletno mesto ali aplikacija 3M“). Enako velja tudi za osebne podatke, ki jih lahko 3M zbira na drug(e) način(e): (i) prek naših izdelkov in storitev; (ii) kadar komunicirate z nami na druge načine kot prek spletnega mesta ali aplikacije 3M, na primer osebno, po telefonu, na sejmu ali na usposabljanju; in (iii) od naših strank, distributerjev, dobaviteljev, trgovcev in drugih poslovnih partnerjev (skupaj „poslovni partnerji“).

Pri tem je treba upoštevati, da imajo različna spletna mesta, aplikacije, izdelki in storitve 3M različne namene in funkcije. Če so za posamezno spletno mesto, aplikacijo, izdelek ali storitev 3M potrebna dodatna ali drugačna razkritja, bodo ta razkritja navedena posebej na ustreznem spletnem mestu, v aplikaciji, izdelku ali storitvi oziroma poleg le-teh. Vsako od navedenih posameznih razkritij, pravilnikov ali izjav o zasebnosti („posamezna izjava o zasebnosti“) dopolnjuje ali spreminja ta pravilnik.

  • Splošna načela zbiranja, uporabe in razkrivanja osebnih podatkov s strani 3M

    3M bo v skladu z veljavno zakonodajo pri zbiranju osebnih podatkov:

    • pravočasno in ustrezno obvestil o načinih zbiranja in upravljanja s podatki;
    • vaše osebne podatke zbiral samo za določene in zakonite namene. Podatki, ki jih zbiramo, bodo primerni, ustrezni in v skladu z namenom, za katerega se zbirajo;
    • vaše osebne podatke obdeloval na način, ki je skladen z nameni, za katere so bili prvotno zbrani ali za katere ste naknadno dali soglasje;
    • sprejel vse tržno sprejemljive ukrepe, da bo zagotovil, da so vaši osebni podatki verodostojni glede na namen uporabe, točni, popolni in po potrebi posodobljeni;
    • vaših osebnih podatkov ne bo uporabljal za namene neposrednega trženja, ne da bi vam omogočil, da zavrnete uporabo vaših osebnih podatkov v tržne namene; in
    • sprejel ustrezne ukrepe, s pogodbo ali drugače, s katerimi bo zagotovil primerno zaščito osebnih podatkov, ki se jih razkrije tretji oseb ali prenese v drugo državo, vključno s prenosi znotraj skupine 3M.
  • Osebni podatki, ki jih zbira 3M

    3M zbira naslednje vrste osebnih podatkov:


    • Informacije, ki jih posredujete
      • 3M zbira osebne podatke, ki nam jih posredujete in lahko vključujejo: (i) kontaktne informacije, kot so vaše ime, ime podjetja, naziv delovnega mesta, naslov, e-poštni naslov in telefonska številka; (ii) dodatni podatki o vas, na podlagi katerih vas bomo lažje spoznali, kot so spol, starost, datum rojstva, državljanstvo, vključenost v poklicna združenja in matične številke, informacije o tem, kako uporabljate naše izdelke in demografske informacije; (iii) vaši komentarji, vprašanja, zahteve in naročila; (iv) finančne informacije, potrebne za obdelavo plačil, če opravljate nakupe, kot so informacije o kreditni kartici ali računu ali davčna številka; (v) informacije za prijavo, vključno, če je primerno, informacije o računu za družabne medije za namene prijave; in (vi) informacije o tem, katere načine komuniciranja imate raje, in vrste izdelkov, za katere ste zainteresirani.
    • Informacije, ki so samodejno pridobljene iz vaše naprave
      • Informacije o napravi in brskalniku. 3M lahko zbira tehnične informacije o vaši napravi, kot so vrsta naprave, vrsta brskalnika, IP naslov, operacijski sistem in identifikator naprave. 3M te informacije pridobi samodejno iz vaše naprave in spletnega brskalnika prek piškotkov in podobnih tehnologij.
      • Informacije o tem, kako komunicirate z nami. 3M lahko zbira tehnične podatke o vaši uporabi spletnih mest in aplikacij 3M in o tem, kako komunicirate z našimi digitalnimi oglasi in promocijami, kot so ogledana in prenesena vsebina, uporabljene funkcije, označene povezave, odprta promocijska e-pošta 3M, ter datum in ura komunikacije. 3M te informacije zbira s pomočjo piškotkov in podobnih tehnologij.
      • Informacije o lokaciji. 3M lahko zbira informacije o lokaciji, vključno s točnimi informacijami o lokaciji v realnem času iz vaše naprave in netočne informacije o lokaciji, izpeljane, na primer, iz vašega naslova IP ali poštne številke. Aplikacije 3M NE bodo dostopale do točnih informacij o lokaciji v realnem času iz vaše naprave, razen če jim odobrite dovoljenje, za dostop do teh informacij.
    • Piškotki in podobne tehnologije:
      • „Piškotek“ je datoteka z informacijami, ki se namesti v vašo napravo, ko obiščete spletno mesto. Piškotki in podobne tehnologije lahko izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo, saj shranjujejo vaše preference, prilagodijo vašo spletno izkušnjo, za vas hranijo artikle v vašem nakupovalnem vozičku in vam občasno zagotovijo oglase, ki so prilagojeni vašim interesom.
      • Dodatne informacije

      • Spletna mesta 3M uporabljajo „začasne piškotke“. Začasni piškotek vas osebno ne prepozna in poteče, ko zaprete svoj brskalnik. Ko na primer uporabljate Katalog izdelkov 3M, namestimo sejni piškotek, da zabeležimo, katere strani ste obiskali. Te informacije lahko uporabimo za to, da vam lahko priporočimo še druge izdelke, ki vas morda zanimajo.
      • Spletna mesta 3M uporabljajo tudi „trajne piškotke“. Ti piškotki ne potečejo, ko zaprete svoj brskalnik. Trajni piškotki ostanejo v vašem računalniku, dokler jih ne izbrišete ali dokler ne potečejo. S tem, ko vašemu računalniku dodelimo edinstven identifikator, lahko ustvarimo bazo podatkov vaših preteklih izbir in preferenc, ki vam jih lahko zagotovimo samodejno, s čimer boste prihranili čas in napor pri prihodnjih obiskih. Če se na primer po tem, ko opravite nakup, odločite za še en nakup, je bil vaš dostavni naslov morda hranjen in ga je treba samo še potrditi.
      • Določene države zahtevajo, da privolite v uporabo piškotkov, ko obiščete spletna mesta 3M. Če do spletnega mesta 3M dostopate iz katerekoli od teh držav, vam bodo prikazane informacije o vaših možnostih, vključno z možnostjo, da sprejmete ali zavrnete določene kategorije piškotkov. Te nastavitve lahko spremenite ob naslednjem obisku. Upoštevajte, da ne boste mogli zavrniti prejemanja določenih piškotkov, ki so nujno potrebni za zagotavljanje storitve, ki ste jo zahtevali.
      • Kadarkoli med obiskom spletnega mesta 3M iz ene od teh držav, lahko dostopite do informaciji o piškotkih in spremenite svoje nastavitve tako, da kliknete povezavo „Nastavitve piškotkov“ na dnu vsake strani.
      • Čeprav ob obisku spletnega mesta 3M ni obvezno, da piškotke sprejmete, morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij spletnega mesta, če določene piškotke zavrnete.
      • Poleg tega vam morda vaš brskalnik omogoča, da lahko nastavitve prilagodite tako, da bo sprejemal ali zavračal piškotke, ali da vas bo opozoril, ko se v vaš računalnik namesti piškotek.
      • Analitika in oglaševanje. 3M uporablja analitične storitve tretjih oseb, ki mu omogočajo bolje razumeti, kako uporabniki komunicirajo s spletnimi mesti in aplikacijami 3M, kar vključuje storitve družb Google in Adobe. Za več informacij o tem, kako Google in Adobe zbirata in uporabljata podatke, ko obiščete spletna mesta ali aplikacije njunih partnerjev, uporabite naslednji povezavi:
      • 3M uporablja tudi oglaševalske storitve tretjih oseb za oglaševanje izdelkov ali storitev 3M, ki vas morda zanimajo, ko obiščete spletna mesta ali druge spletne storitve.
      • 3M izbranim tretjim osebam, vključno s temi analitičnimi in oglaševalskimi storitvami dovoljuje, da na naša spletna mesta namestijo piškotke. Te tretje osebe lahko zbirajo podatke o vaših spletnih dejavnostih dlje časa in na spletnih mestih tretjih oseb.
      • Te tretje osebe so lahko članice samoregulativnih skupin podjetij, kot so Network Advertising Initiative (NAI), Digital Advertising Alliance (DAA) in European Digital Advertising Alliance (eDAA). Spletna mesta teh skupin zagotavljajo dodatne informacije o spletnem oglaševanju na osnovi interesov in o tem, kako zavrniti prejemanje spletnih oglasov na osnovi interesov udeleženih podjetij.
      • Ne sledi nastavitvam brskalnika. Nekateri brskalniki lahko spletnim mestom, ki jih obiščete, pošiljajo signale DNT („Ne sledi“). Ker skupni dogovor o tem, kako tolmačiti signale DNT, ne obstaja, se 3M na te signale trenutno ne odziva.
    • Informacije, pridobljene od poslovnih partnerjev in drugih tretjih oseb
      • 3M zbira osebne podatke prek svojih poslovnih partnerjev. Te informacije lahko vključujejo kontaktne informacije, kot so ime, ime podjetja, naziv delovnega mesta, naslov, e-poštni naslov in telefonska številka.
      • 3M lahko osebne podatke pridobiva tudi iz drugih virov tretjih oseb, vključno z viri, ki so na voljo javno ali komercialno. Informacije, ki jih prejmemo od svojih poslovnih partnerjev in drugih virov tretjih oseb, lahko združimo z informacijami, ki smo jih pridobili od vas ali iz vaše naprave, kot je opisano zgoraj.

    Glede osebnih podatkih, ki jih posredujete družbi 3M, imate možnost izbire. Odločite se lahko, da ne želite posredovati informacij, ki jih želimo pridobiti, ampak vam v tem primeru morda ne bomo mogli zagotoviti ustrezne storitve ali določene funkcije spletnega mesta, aplikacije ali izdelka 3M.

  • V katerih primerih lahko 3M deli vaše osebne podatke

    3M ne bo razkrival vaših osebnih podatkov, razen v tukaj opisanih primerih:


    • 3M lahko vaše osebne podatke deli z drugimi podjetji 3M, vključno s tistimi iz drugih držav. V tem primeru bodo ta druga podjetja 3M vaše podatke uporabila na način, ki je skladen s tem pravilnikom, vsemi veljavnimi specifičnimi izjavami o zasebnosti in vsemi zakoni o varstvu zasebnosti in o varstvu podatkov.
    • 3M lahko vaše osebne podatke deli tudi s tretjimi osebami, ki jih najamemo zase za izvajanje podpornih storitev. Od teh tretjih oseb se zahteva, da osebne podatke, ki jih delimo z njimi, uporabijo samo za izvedbo storitev v našem imenu in da z vašimi osebnimi podatki ravnajo v skladu z vsemi zakoni o varstvu zasebnosti in o varstvu podatkov.
    • V nekaterih primerih lahko 3M vaše osebne podatke deli s tretjimi osebami, ki so naš partner pri zagotavljanju izdelkov in storitev našim strankam, kot so distributerji. V tem primeru bomo od naših poslovnih partnerjev zahtevali, da te podatke uporabijo na način, ki je skladen s tem pravilnikom, vsemi veljavnimi specifičnimi izjavami o zasebnosti in vsemi zakoni o varstvu zasebnosti in o varstvu podatkov.
    • 3M lahko vaše osebne podatke deli s tretjimi osebami, kadar v dobri veri menimo, da je razkritje potrebno: (i) za skladnost z zakonom, predpisom, sodno odločbo ali drugim pravnim postopkom; (ii) za odkrivanje, preprečevanje in odzivanje na goljufijo, kršenje intelektualne pravice, kršenje naših pogodb ali sporazumov, kršitev zakonodaje ali druge zlorabe spletnih mest, aplikacij, izdelkov in storitev 3M; in (iii) za zaščito pravic ali lastnine družbe 3M ali vašega zdravja, varnosti, dobrobiti, pravic ali lastnine ali zdravja, varnosti, dobrobiti, pravic ali lastnine drugih; ali (iv) v podobnih okoliščinah. Če pride do tega, bomo ustrezno ukrepali, da vaše osebne podatke zaščitimo.
    • 3M lahko vaše osebne podatke deli s tretjimi osebami v povezavi s prodajo, nakupom, združitvijo, reorganizacijo, likvidacijo ali prenehanjem družbe 3M ali poslovne enote 3M ali v podobnih okoliščinah. Če pride do tega, bomo ustrezno ukrepali, da vaše osebne podatke zaščitimo.
    • 3M lahko vaše podatke deli z vašim dovoljenjem ali na vašo zahtevo.

    3M lahko deli anonimizirane ali združene podatke interno in s tretjimi osebami za kakršenkoli namen. S temi informacijami vas ne bo mogoče identificirati individualno.

  • Varnost vaših osebnih podatkov

    Vaši osebni podatki bodo običajno shranjeni v bazah podatkov 3M ali bazah podatkov, ki jih vzdržujejo naši ponudnik storitev. Številne baze podatkov so shranjene v strežnikih v Združenih državah Amerike. 3M je uvedel ustrezne ukrepe, s pogodbo ali drugače, s katerimi zagotavlja primerno zaščito osebnih podatkov, razkritih tretji oseb ali prenesenih v drugo državo, vključno s prenosi znotraj skupine 3M.

    3M ima razumna varovala za zaščito zaupnosti, varnosti in celovitosti vaših osebnih podatkov. Čeprav uporabljamo varnostne ukrepe, ki nam pomagajo zaščititi vaše osebne podatke pred nepooblaščenim razkritjem, zlorabo ali spreminjanjem, pa kot pri vseh računalniških omrežjih, povezanih s spletom ne moremo zajamčiti varnosti podatkov, zagotovljenih prek spleta, in nismo odgovorni za kršitve varnostnih ukrepov, ki niso pod našim nadzorom.

  • Povezave do spletnih mest in vtičnikov tretjih oseb

    Spletna mesta in aplikacije 3M lahko vsebujejo povezave do spletnih mest ali mobilnih aplikacij, s katerimi ne upravlja 3M, in vtičnikov platform družabnih medijev ter drugih tretjih oseb. Primer vtičnika družabnega medija je Facebookov gumb „Všeč mi je“. Te povezave in vtičnike ponujamo kot storitev in to ne pomeni, da te dejavnosti ali vsebino povezanih spletnim mest, aplikacij ali platform družabnih medijev podpiramo, prav tako pa to ne pomeni, da smo povezani z njihovimi upravljavci. Če želite izvedeti, katere podatke zbirajo ta spletna mesta, aplikacije in vtičniki tretjih oseb, si oglejte njihove pravilnike o zasebnosti. Predlagamo vam, da pravilnike o zasebnosti spletnih mest, aplikacij in platform družabnih medijev, ki jih obiskujete, pregledate še preden jih uporabite ali jim zagotovite osebne podatke.

  • Dostop do vaših osebnih podatkov

    Osebne podatke, ki nam jih zagotovite, lahko pregledate, popravite in posodobite tako, da izpolnite ta obrazec za zahtevo in nam ga pošljete na naslov Privacy_EU@mmm.com.

  • Otroci

    Večina spletnih mest in aplikacij 3M ni namenjena otrokom, mlajšim od 13 let. 3M osebnih podatkov zavestno ne bo pridobival ali zbiral podatkov od otrok ali o otrocih, mlajših od 13 let oziroma mlajših od ustrezne najnižje starosti glede na veljavne lokalne zahteve, razen če to dovoljuje veljavna zakonodaja.

  • Storitve B2B 3M

    Nekateri izdelki, storitve, spletna mesta in aplikacije 3M so namenjeni samo uporabi s strani naših poslovnih partnerjev, vključno z našimi poslovnimi strankami („storitve B2B 3M“), njihovo uporabo z vaše strani pa ureja vaše podjetje. V teh primerih ima lahko pooblaščeno osebje v vašem podjetju dostop do vaših osebnih podatkov, ki jih zbirajo te storitve B2B 3M, vaše podjetje pa je morda uvedlo pravilnike, ki veljajo za vašo uporabo teh storitev. 3M ni odgovoren za pravilnike in prakse naših poslovnih partnerjev, ki se nanašajo na zasebnost podatkov in ki se lahko razlikujejo od pričujočega pravilnika o zasebnosti ter veljavnih specifičnih izjav o zasebnosti. Če vaše podjetje ureja vašo uporabo storitve B2B 3M, vsa vprašanja o zasebnosti, povezana z vašo uporabo te storitve B2B 3M naslovite na svoje podjetje. Če obstaja navzkrižje med pričujočim pravilnikom in sporazumom, sklenjenim med 3M in njegovim poslovnim partnerjem glede storitve B2B 3M, prevlada sporazum med 3M in njegovim poslovnim partnerjem.

  • Dodatne informacije za prebivalce EU

    • Upravljavec podatkov in kontaktne informacije
      • Upravljavec osebnih podatkov, zbranih v skladu s tem pravilnikom o zasebnosti, je ustrezno podjetje 3M v vaši državi in, če je primerno, družba 3M Company, Compliance and Business Conduct, 3M Center, Bldg. 220-11W-02, St. Paul, MN 55144-1000.
      • Če uporabljate storitev B2B 3M, ki jo ureja vaše podjetje, je lahko vaše podjetje upravljavec osebnih podatkov, ki so jih zbrale te storitve B2B 3M. Za več informacij se obrnite na svoje podjetje.
      • Kontaktni podatki za osebo družbe 3M, odgovorno za varstvo podatkov v Evropi, so: Attn. EU Data Protection Officer, 3M Belgium, Hermeslaan 7, B-1831 Diegem, Belgija, e-pošta: DPO_EU@mmm.com, telefon: +32 2 7224594.
      • Kontaktni podatki za osebo družbe 3M, odgovorno za varstvo podatkov v Evropi, so: Attn. EU Data Protection Officer, 3M Belgium, Hermeslaan 7, B-1831 Diegem, Belgija, e-pošta: DPO_EU@mmm.com, telefon: +32 2 7224594.
      • Kontaktni podatki o podjetju 3M v vaši državi so vam na voljo v 3M centru za pomoč.
    • Pravna podlaga družbe 3M za obdelavo vaših osebnih podatkov
      • Pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov s strani družbe 3M je odvisna od namenov obdelovanja. Za večino dejavnosti obdelovanja osebnih podatkov, ki jih pokriva ta pravilnik o zasebnosti, je pravna podlaga to, da je obdelava potrebna zaradi zakonitih poslovnih interesov družbe 3M. Kadar osebne podatke obdelujemo v povezavi s pogodbo ali potencialno pogodbo z vami, je pravna podlaga to, da je obdelava potrebna za izvajanje naše pogodbe z vami ali za to, da ukrepamo na vašo zahtevo pred sklenitvijo pogodbe. Kadar moramo osebne podatke deliti z organi kazenskega pregona ali drugimi državnimi organi, to storimo na osnovi tega, da je to naša pravna obveznost. Soglasje bomo za pravno podlago uporabili, kadar menimo, da je to primerno, ali v obsegu, ki ga zahteva veljavna zakonodaja, na primer pred zbiranjem točnih podatkov o lokaciji iz vaše mobilne naprave.
      • Dodatne informacije

      • Obdelovanje na osnovi zakonitih poslovnih interesov Kadar osebne podatke obdelujemo na osnovi tega, da je obdelava potrebna zaradi naših zakonitih poslovnih interesov, ti interesi vključujejo: (i) zagotavljanje, izboljševanje in promocija spletnih mest, aplikacij, izdelkov in storitev 3M; (ii) komunikacija s trenutnimi in potencialnimi strankami, drugimi poslovnimi partnerji ter njihovimi kontaktnimi osebami; (iii) upravljanje naših odnosov z našimi strankami in drugimi poslovnimi partnerji ter njihovimi kontaktnimi osebami; (iv) drugi nameni poslovnega razvoja; (v) deljenje informacij znotraj skupine 3M ter s ponudniki storitev in drugimi tretjimi osebami; in (vi) ohranjanje varnosti in zaščite naših izdelkov, storitev in zaposlenih, vključno z zaščito proti goljufijami.
      • Obdelovanje na osnovi izvajanja pogodbe. Primeri okoliščin, v katerih obdelujemo osebne podatke zaradi izvajanja pogodbe, vključujejo transakcije elektronskega poslovanja, v okviru katerih od družbe 3M v lastnem imenu kupite izdelek ali storitev prek spletnega mesta ali aplikacije 3M.
      • Obdelovanje na osnovi soglasja. Primeri dejavnosti obdelovanja, za katere 3M kot pravno podlago uporablja soglasje, vključujejo: (i) zbiranje in obdelava točnih informacij o lokaciji iz vaše mobilne naprave; (ii) pošiljanje promocijske e-pošte, kadar veljavna zakonodaja zahteva soglasje; in (iii) obdelovanje osebnih podatkov na spletnih mestih ali v aplikacijah 3M prek piškotkov in podobnih tehnologij, kadar soglasje zahteva veljavna zakonodaja.
      • Obdelava, ker je to pravna obveznost družbe 3M. Primeri okoliščin, v katerih mora 3M obdelovati osebne podatke, da tako izpolni svoje pravne obveznosti, vključujejo: (i) plačilo davkov in drugih državnih dajatev; (ii) zagotavljanje vaši osebnih podatkov organom kazenskega pregona, kadar to zahteva veljavna zakonodaja; (iii) hranjenje poslovnih evidenc, ki jih je treba hraniti, ker tako zahteva veljavna zakonodaja; in (iv) ravnanje v skladu s sodnimi odločbami ali drugimi pravnimi postopki.
    • Dodatne informacije o hrambi vaših osebnih podatkov
      • Da določi trajanje obdobja hranjenja vaših osebnih podatkov v skladu s pričujočim pravilnikom, 3M upošteva kriterije kot so: (i) vse veljavne pravne zahteve za hranjenje podatkov za določen čas; (ii) vse obveznosti hranjenja, povezane z dejanskim ali morebitnim pravdnim sporom ali državnimi preiskavami; (iii) vse zahteve za hrambo v ustreznih sporazumih z našimi poslovnimi partnerji; (iv) datum vaše zadnje komunikacije z 3M (vključno s spletnimi mesti, aplikacijami, komunikacijami 3M itd.); (v) čas med vašimi komunikacijami z 3M; (vi) občutljivost podatkov; in (vii) nameni, za katere so bili podatki zbrani.
    • Vaše individualne pravice
      • V skladu z veljavno zakonodajo v Evropski uniji imate v zvezi z vašimi osebnimi podatki naslednje pravice, ki se v različnih okoliščinah uporabljajo različno: pravica do dostopa, pravica do popravka, pravica do izbrisa, pravica do omejitve obdelave, pravica do prenosljivosti podatkov in pravica do ugovora zoper obdelavo. Večina teh pravic ni absolutna. V nadaljevanju podrobneje opisujemo te pravice in navajamo informacije o tem, kako jih uveljaviti. Če zahtevate uveljavljanje svojih pravic, se bomo na to zahtevo odzvali v roku enega meseca, vendar pa imamo pravico, da to obdobje podaljšamo za še dva meseca, kadar je to potrebno. Če podaljšamo obdobje odziva, vas bomo o tem obvestili v roku enega meseca od prejema vaše zahteve. Svoje pravice lahko uveljavljate tako, da izpolnite ta obrazec za zahtevo in nam ga pošljete na naslov Privacy_EU@mmm.com.
      • Dodatne informacije

      • Pravica do dostopa. Pravico imate, da od 3M zahtevate, da potrdi, ali obdeluje vaše osebne podatke. Če jih obdelujemo, imate pravico zahtevati dostop do svojih osebnih podatkov, ki jih obdelujemo, in do naslednjih informacij: (i) nameni obdelave; (ii) kategorije osebnih podatkov, ki jih obdelujemo; (iii) prejemnike ali kategorije prejemnikov vaših osebnih podatkov; (iv) predvideno obdobje hrambe podatkov, kjer je to možno, ali kriterije, ki jih uporabljamo za določanje obdobja hrambe; (v) vaša pravica, da zahtevate popravek ali izbris vaših osebnih podatkov, ali omejitev obdelave teh podatkov; (vi) vaša pravica, da vložite pritožbo pri nadzornem organu; (vii) če podatkov nismo zbrali od vas, vse informacije, ki jih imamo na voljo o viru podatkov; in (viii) ali vaše osebne podatke uporabljamo za kakršnokoli samodejno sprejemanje odločitev, ki imajo pravne ali podobno pomembne posledice za vas.
      • Pravica do popravka. Pravico imate, da od 3M zahtevate, da popravi vaše osebne podatke, če so netočni. Ob upoštevanju namenov obdelave, imate morda tudi pravico, da se vaše nepopolne osebne podatke o vas dopolni, vključno z dopolnilno izjavo družbe 3M.
      • Pravica do ugovora zoper obdelavo za zakonite poslovne interese družbe 3M. Pravico imate, da ugovarjate zoper obdelavo vaših osebnih podatkov s strani 3M, kadar se podatke obdeluje na osnovi zakonitih poslovnih interesov družbe 3M. 3M bo spoštoval vaš ugovor in prenehal obdelovati ustrezne osebne podatke, razen če: (i) imamo nujne zakonite razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami; ali (ii) moramo nadaljevati z obdelavo vaših osebnih podatkov za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
      • Pravica do ugovora zoper obdelavo za neposredno trženje. Če 3M vaše osebne podatke obdeluje za namene neposrednega trženja, imate pravico do ugovora zoper to obdelavo. Če uveljavite to pravico, bo 3M prenehal obdelovati vaše osebne podatke za namene neposrednega trženja.
      • Pravica do omejitve obdelave. V naslednjih okoliščinah imate pravico, da zahtevate, da 3M omeji obdelavo vaših osebnih podatkov: (i) za obdobje, ki ga 3M potrebuje, da preveri točnost vaših osebnih podatkov, kadar ugovarjate zoper njihovo točnost; (ii) kadar je obdelava vaših osebnih podatkov nezakonita in nasprotujete izbrisu podatkov in namesto tega zahtevate, da 3M namesto tega omeji uporabo podatkov; (iii) kadar 3M ne potrebuje več vaših osebnih podatkov za namene obdelave, vi pa podatke potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnega zahtevka; ali (iv) za obdobje, ki ga 3M potrebuje, da preveri, ali ima nujne legitimne razloge za obdelavo, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, kadar ugovarjate zoper obdelavo vaših osebnih podatkov na osnovi zakonitih poslovnih interesov družbe 3M.
      • Če na osnovi vaše zahteve 3M omeji obdelavo vaših osebnih podatkov, bo 3M shranil vaše podatke in jih drugače obdeloval, samo: (i) z vašim soglasjem; (ii) za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnega zahtevka; (iii) da zaščiti pravice drugih fizičnih ali pravnih oseb; ali (iv) zaradi razlogov bistvenega javnega interesa Evropske unije ali države članice. 3M vas bo tudi obvestil, preden odpravi omejitev obdelave.
      • Pravica do izbrisa. Pravico do izbrisa imenujemo tudi „pravica biti pozabljen“. Od 3M lahko zahtevate, da izbriše vaše osebne podatke. Ta pravica ni absolutna. 3M mora vaše osebne podatke na vašo zahtevo izbrisati samo v naslednjih okoliščinah: (i) vaši osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere jih je 3M zbral ali obdeloval; (ii) če 3M obdeluje vaše osebne podatke na osnovi soglasja, vi umaknete svoje soglasje in ne obstaja več nobena druga pravna podlaga za nadaljevanje obdelave vaših osebnih podatkov s strani 3M; (iii) če 3M obdeluje svoje osebne podatke zaradi svojih zakonitih poslovnih interesov, vi ugovarjate zoper obdelavo in ne obstaja noben prednosten zakoniti razlog za to, da bi 3M nadaljeval z obdelavo vaših osebnih podatkov; (iv) če je 3M vaše osebne podatke obdeloval nezakonito; ali (v) je treba osebne podatke izbrisati za izpolnjevanje pravne obveznosti po zakonodaji Evropske unije ali države članice, ki velja za 3M.
      • 3M ni dolžan izbrisati vaših osebnih podatkov, v kolikor jih mora 3M obdelati za: (i) uveljavljanje svoje pravice do svobode in informacij; (ii) a izpolnjevanje pravne obveznosti po zakonodaji Evropske unije ali države članice, ki velja za 3M; ali (iii) za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnega zahtevka.
      • Pravica do prenosljivosti podatkov: Pravico imate, da prejmete osebne podatke, ki ste jih zagotovili družbi 3M, kadar: (i) obdelava podatkov temelji na vašem soglasju ali je potrebna za izvedbo pogodbe med vami in družbo 3M; (ii) 3M vaše osebne podatke obdeluje na avtomatiziran način; in (iii) ravnanje v skladu z vašo zahtevo ne bo negativno vplivalo na pravice in svoboščine drugih.
      • Če imate pravico, da prejmete te osebne podatke, in zahtevate, da vam jih 3M zagotovi, vam jih bo 3M zagotovil v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.
      • Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu. 3M se bo svojih najboljših močeh odzval in poravnal vse zahteve ali pritožbe, na katere bo opozorjen. Poleg tega imate pravico, da se z zahtevami ali pritožbami obrnete na pristojen organ za varstvo podatkov. To je lahko nadzorni organ v državi ali zvezni državi, kjer živite. Splošno pristojen nadzorni organ za 3M v Evropi je:
      • Komisija za varstvo zasebnosti
        Rue de la Presse 35, 1000 Bruselj
        Telefon: +32 (0)2 274 4800
        E-pošta: commission@privacycommission.be
        Spletno mesto: www.privacycommission.be
      • Komisija za varstvo zasebnosti
        Rue de la Presse 35, 1000 Bruselj
        Telefon: +32 (0)2 274 4800
        E-pošta: commission@privacycommission.be
        Spletno mesto: www.privacycommission.be
  • Vprašanja o tem pravilniku ali naših izjavah o zasebnosti

    Če imate kakršnakoli vprašanja o tem pravilniku ali specifični izjavi o zasebnosti ali o naši uporabi vaših osebnih podatkov, se obrnite na osebo družbe 3M, odgovorno za varstvo podatkov v Evropi, ki je dosegljiva na naslovu:

    Attn. EU Data Protection Officer
    3M Belgium, Hermeslaan 7, B-1831 Diegem, Belgija
    E-pošta: DPO_EU@mmm.com
    Telefon: +32 2 7224594

    Attn. EU Data Protection Officer
    3M Belgium, Hermeslaan 7, B-1831 Diegem, Belgija
    E-pošta: DPO_EU@mmm.com
    Telefon: +32 2 7224594

  • Spremembe tega pravilnika in naših izjav o zasebnosti

    Spremembe pričujočega pravilnika o zasebnosti bodo objavljene na tej spletni strani, skupaj z informacijami o vseh bistvenih spremembah. 3M si pridržuje pravico, da pričujoči pravilnik in specifične izjave o zasebnosti posodobi ali spremeni kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe bodo veljale samo za osebne podatke, ki smo jih zbrali po objavi.

    ta pravilnik je bil nazadnje revidiran maja 2018.

Spremljajte nas
Zgoraj omenjene blagovne znamke so zaščitni znaki podjetja 3M.