Odsevni material

Odsevni material

Ustvarite varnejši svet

 • Predstavitev odsevnih trakov in izdelkov 3M™ Scotchlite™

  Vsega, kar je srebrno, ne smemo metati v isti koš! Neprekosljiva kakovost in raznovrstnost ter lahko dostopanje do odsevnih oblačil, ki jih dobavljajo naši partnerji. Odsevne tkanine, prenosljive folije, trakovi, zelo odsevna oblačila ter posebni odsevni materiali in črnilo.


Katalog izdelkov

 • Odsevne tkanine
  Odsevne tkanine

  Odsevne tkanine so zasnovane za uporabo na zaščitnih, športnih in vsakdanjih oblačilih. Tkanine v fluorescentnih odtenkih so prav tako na voljo, da izboljšajo vidljivost podnevi in ob slabi svetlobi. Odsevne tkanine Scotchlite zajemajo širokokotne, osvetljene retroreflektivne leče, pritrjene na različne trajne opore iz tkanine. Zlahka se prišijejo na druge tkanine, mogoče pa jih je tudi izvesti ali prek sitotiska izdelati v našitke in znake. Tkanine je mogoče ročno rezati, izrezovati po načinu »die-cut«, vanje zarezovati ali rezati z rezalnikom.

   

 • Odsevne prenosljive folije
  Odsevne prenosljive folije

  Odsevne prenosljive folije 3M™ Scotchlite™ so zasnovane za uporabo na zaščitnih, športnih in vsakdanjih oblačilih. Odsevne prenosljive folije Scotchlite zajemajo širokokotne, osvetljene retroreflektivne leče, pritrjene na z vročino aktivirana lepila. Izdelane so za uporabo pri znakih, našitkih, logotipih in nalepkah v različnih oblikah, velikostih, številkah in črkah, pogosto pa se uporabljajo pri izdelavi lepljenih obrob in okrasnih vrvic.

   

 • Odsevni materiali z visokim sijajem
  Odsevni materiali z visokim sijajem

  Odsevni materiali z visokim sijajem 3M™ Scotchlite™ so zasnovani za uporabo na zaščitnih oblačilih in ob ustrezni uporabi izboljšujejo vidljivost uporabnika ponoči ali pri slabi svetlobi, ko ga osvetlimo z žarometi. Izdelki iz odsevnega materiala z visokim sijajem zajemajo visoko retroreflektivne mikroprizme, ki ustvarjajo prilagodljivo, sijajno, UV-stabilno polimerno folijo.

   

 • Odsevni trak
  Odsevni trak

  Odsevni trak/na dotik občutljive lepilne folije (PSA) 3M™ Scotchlite™ zajemajo širokokotne, osvetljene retroreflektivne leče, zlepljene z lepilom. Zlahka se nameščajo na trdne podlage – preprosto odstranite in nalepite. Folije PSA je mogoče ročno rezati, izrezovati po načinu »kiss-cut«, mogoče pa jih je tudi tiskati. Vendar pa trajno lepljenje na pralna oblačila ni priporočljivo. Označevalne folije so folije PSA z dodatnim grobo tkanim platnom za uporabo na čeladah in trdnih podlagah.

   

 • Posebni odsevni material in črnilo
  Posebni odsevni material in črnilo

  Odsevni potrošniški izdelki 3M™ Scotchlite™ so zasnovani za uporabo pri športnih in vsakodnevnih oblačilih za potrošniški trg. Izdelki zajemajo širokokotne, osvetljene retroreflektivne leče in so na voljo kot prenosljive folije, folije za obutev ter tkanina. Na voljo je tudi črnilo za tiskanje.

   

Globalni laboratorij za oblikovanje

 • Laboratorijske storitve po vsem svetu: zasnova za vidljivost

  Laboratorijske storitve po vsem svetu: zasnova za vidljivost

  Izmerite učinkovitost svoje odsevne opreme še pred izdelavo. Odsevni material 3M™ Scotchlite™ je odličen način za oblikovanje izdelkov, ki izboljšujejo vidljivost uporabnikov! Izkoristite naše strokovno znanje, preizkušanja, raziskave in razvojne zmožnosti na področju odsevnih materialov. Naša ekipa strokovnjakov vam bo pomagala pri naslednjem:

  – Izbira izdelkov
  – Spremembe oblik
  – Primerjave oblik
  – Preizkušanje učinkovitosti
  – Skladnost s predpisi
  – Vodič o položajih za 360-stopinjsko vidljivost

   


Videoposnetki


Dodatni viri

Zakaj odsevni material 3M?

 • Tehnologija

  Zaupajte originalu.

  • Tehnologija odsevnih materialov 3M™ Scotchlite™ je naprednejša kot kdajkoli prej. Pri tem na tisoče malih steklenih kroglic, nagnetenih tesno skupaj, odseva vpadno svetlobo nazaj k svetlobnemu viru.
   Odsevni material 3M™ Scotchlite™ se je izjemno izkazal pri delovnih in zaščitnih oblačilih. Od vas je odvisno, kako boste odsevni material 3M™ Scotchlite™ vključili v proizvodne procese vaše družbe in pri tem izboljšali vsakega od svojih visokokakovostnih izdelkov.
  • Stalno povečujemo dolgoročno osveščenost o blagovni znamki odsevnih materialov 3M™ Scotchlite™, s tem pa zagotavljamo večje zahteve po delovnih in zaščitnih oblačilih z odsevnim materialom 3M™ Scotchlite™. Moč blagovne znamke uporabite tudi za svojo komunikacijo. Zagotavljamo vam aktivno podporo in vsa potrebna orodja. Ne sprejemajte kompromisov – zaupajte vodilni blagovni znamki in v kar največji meri izkoristite sodelovanje v korist svoje družbe.
  • ·· Zavedanje blagovne znamke
   ·· Stalno visoka kakovost izdelkov
   ·· Raziskave in razvoj v ZDA ter Nemčiji
   ·· Celovite strokovne izkušnje na področju visoko vidljivih delovnih oblačil
   ·· Dajanje nasvetov o standardih in predpisih
   ·· Storitve na podlagi izkušenj in celovite storitve, vezane na izdelke

 • Vidne rešitve

  Vidne rešitve

  S pomočjo nenehnih inovacij smo na tržišče prinesli nove izdelke, vključno z industrijskimi pralnimi in negorljivimi možnostmi.

  Naša ponudba zdaj zajema več kot 50 različnih izdelkov, kar pomeni, da vam lahko zagotovimo ustrezen odsevni material 3M™ Scotchlite™ za vse vrste uporabe.


Odsevni materiali podjetja 3M

Odsevni material 3M™ Scotchlite™ združuje vsestranskost in funkcionalnost na podlagi tehnologije reverznega odseva. Material omogoča preprosto vzdrževanje. Na voljo so številni ustvarjalni načini njegove uporabe.

Zlahka se prišije na druge tkanine in ga je mogoče uporabiti pri vezenju ali tiskanju za našitke in znake. Tkanine je mogoče rezati ročno, na način »die-cut«, z zarezovanjem ali rezanjem z rezalnikom.