Prizor na mostu
Določamo in izpolnjujemo cilje za naslednjih 25 let

Cilji in napredek

Postavljanje ciljev na področju trajnostnega razvoja ni nič novega v podjetju 3M. Zastavili smo si globalne okoljevarstvene cilje od leta 1990. Kot pomemben del naše zgodovine, so ti cilji prispevali k drastičnem zmanjšanju lastnega okoljskega odtisa in nas uveljavili kot vodilno podjetje na področju varstva okolja. 

Nismo se ustavili pri tem, s ponosom poudarjamo, da nismo omejeni le na naše poslovne dejavnosti, temveč smo se osredotočili na podporo trajnostnim ciljem in potrebam naših strank in skupnosti, v katerih živimo. Medtem, ko se zavedamo, kako pomembno je, kaj počnemo v okviru naših poslovnih dejavnosti, in kaj bomo še nadalje dodatno izboljševali, smo spoznali, da lahko dosežemo veliko večji učinek, če se potrudimo, v sodelovanju z drugimi partnerji, da razumemo in premagamo izzive, s katerimi se soočamo.


Naše trajnostne cilje in strategijo lahko dosežemo z:
 

 • zagotavljanjem odličnosti, vrhunske kakovosti izdelkov in storitev prek naše dobavne verige; 
 • inovacijami za izboljšanje kakovosti življenja v sodelovanju z našimi strankami in partnerji; in
 • bogatenjem skupnosti v katerih živimo in delamo. 


Ko razmišljamo o naših strankah, partnerjih in skupnosti, ter naših skupnih potrebah in izzivih, s katerimi se soočamo, vidimo skupne priložnosti. Poleg okoljevarstvenih izzivov, smo prepoznali povezanost med družbenimi izzivi, s katerimi se soočamo pri doseganju boljšega sveta. Naša ambicija je, da s sodelovanjem, ustvarimo svet, v katerem bovsak posameznik imel boljše življenje –v katerem bodo naravni viri vedno na razpolago, kjer bodo vsem ljudem dostopne možnosti za izobraževanje in zaposlovanje, in v katerem so vse skupnosti varne, zdrave, povezane in uspešne. 


Naše cilje in načrte za naslednjih 10 let smo vključili v skupne svetovne izzive, da bi ustvarili takšen svet v prihodnosti. S priznavanjem medsebojnih povezav in prekrivanja prevzetih obveznosti ter njihovega vpliva na številne izzive, s katerimi se soočamo, so naša prizadevanja usmerjena predvsem na reševanje temeljnih problemov, kjer želi vsak cilj premagati. Če ni drugače navedeno, so vsi cilji globalni, z začetnim datumom v letu 2015 in končnim v letu 2025. 
Vabimo vas, da izveste več o tem in da se nam pridružite na poti k izboljšanju življenja vsakega posameznika.

 


Nedavni dosežki

 • Z gospodarskimi panogami na področju zdravstvenega varstva, preko elektronike do izdelkov za avtomobilsko industrijo, ustvarjamo nove tehnologije, ki omogočajo vsakdanje življenje lažje, varnejše in bolj izpolnjujoče. Med novejše načine, v katere smo uvedli naše ideje in inovacije z namenom bolj trajnostnostne prihodnosti, vključujemo naslednje:

   

  • Leta 2014 smo, za naša prizadevanja za ohranjanje energije po vsem svetu, osvojili nagrado ENERGY STAR®, ki jo podeljuje ameriška Agencija za varovanje okolja. To je bilo že deseto leto zapored, da je podjetje 3M prejelo to prestižno nagrado, kar je presedan v gospodarskem svetu. Prav tako smo spet na seznamu trajnostnega indeksa Dow Jones - privilegij, ki ga imamo od leta 1999.
  • Razvili smo in plasirali na trg veliko število izdelkov, ki so osredotočeni k trajnostnem razvoju, od energetsko varčnih folij za tablične računalnike, Post-it® okolju prijaznih lističev, zračnih barier in tesnilnih rešitev v gradbeništvu, Envision® grafičnih folij, 360 Encompass™ zdravstvenega informacijskega sistema do energetsko varčevalne in večkrat nagrajene LED tehnologije.
  • Stalen uspeh našega programa Stroškovne učinkovitosti preprečevanja onesnaževanja, kar se odraža v preprečevanju skoraj 2 milijona ton zraka, vode in onesnaževanje z odpadki, kot tudi globalnega zmanjšanja emisij toplogrednih plinov za celih 57 odstotkov v obdobju od leta 2002 do leta 2013, in to v absolutnem smislu (čeprav se je obseg prodaje podjetja povečal za 30 odstotkov v istem obdobju).
  • Stalna podpora za zaščito in obnovo vitalnih ekosistemov po vsem svetu. S sodelovanjem s partnerji, kot so Družba za varstvo narave (The Nature Conservancy) je 3M fundacija zagotovila več kot 21 milijonov dolarjev za ohranitev več kot 405.000 hektarjev zemljišč.
  • Več kot 61,6 milijonov dolarjev vrednih donacij v denarju in blagu po vsem svetu v letu 2013.View more 3M Community Involvement.
  • V začetku leta 2014 smo se vključili v Globalni dogovor Združenih narodov (United Nations Global Compact). Medtem, ko je podjetje 3M vedno delovalo v skladu s temeljnimi vrednotami, določenih v Dogovoru, smo ponosni, da bomo lahko uradno formalizirali svojo zavezanost, v izvajanju svojih 10 načel na področju človekovih pravic, zaposlovanja, varstva okolja in boja proti korupciji, kot tudi za izboljšanje našega partnerstva z organizacijo.