1. Blagovna znamka FUTURO™
 2. Nasveti in ideje
 3. Lahke vaje za bolečine v sklepih
 • Lahke vaje za bolečine v sklepih

  • Vadba z nižjo intenzivnostjo

   Poiščite vaje z nizko intenziteto, ki dajejo zagon in niso prenaporne za sklepe.

   Ko živite z bolečinami v sklepih, je ohranitev kondicije ključnega pomena za nadzor nad simptomi. Toda vaje z visoko intenziteto, kot so tek, skakanje in druge naporne vadbe, lahko naredijo več škode kot koristi. Namesto tega poskusite s katero od teh možnosti z nizko intenziteto. (Preden začnete s katerim koli programom vadbe, se posvetujte s svojim zdravnikom.)


  • Joga

   Obstaja razlog, zakaj se ta sproščujoča oblika vadbe izvaja že stoletja. Joga pomaga pri moči, fleksibilnosti in ravnotežju, številne različice pa pomenijo, da je lahko prilagojena ljudem z bolečinami v sklepih.

   Joga je zelo koristna tudi za izogibanje bolečinam v sklepih po vadbi. Globoko dihanje in raztezanje pripravi vaše telo na obremenitev z drugimi dejavnostmi, spodbudi krvni obtok, naredi boleče in skrajšane mišice bolj prožne in se pomaga izogibati poškodbam. Pilates ima podobne učinke, vendar s poudarkom na stabilizaciji "jedra" telesa - hrbta in trebuha.


  • Stacionarno kolesarjenje

   Če je opravljeno pravilno, lahko stacionarno kolesarjenje pokuri veliko število kalorij, ne da bi izvajalo prevelik pritisk na vaše sklepe. Sodelujte s trenerjem, da določite najboljšo kombinacijo upora, intenzivnosti in intervalov za vaše kondicijske cilje in zdravje sklepov.


  • Hoja

   Lahko jo izvajate kjerkoli. Je popolnoma brezplačna. Lahko izboljša zdravje na več načinov, vključno z nižanjem krvnega tlaka, nižanjem holesterola in zmanjšanjem stresa. To je eden najlažjih načinov vadbe z nizko intenziteto, ki ga lahko popolnoma nadzorujete - vse od razdalje, hitrosti in višine -, da bi našli tisto možnost, ki deluje najbolje. Če želite povečati kurjenje kalorij, poskusite z obteženim telovnikom, ki doda upor, ne da bi obremenjeval sklepe.


  • Plavanje

   Plavanje zagotavlja vadbo za celo telo, ki uporablja vsako mišico v telesu, izboljšuje zdravje dihal in vas okrepi od glave do pet. V vodi tehtate približno desetino svoje teže na kopnem, kar pomeni, da vadbe v vodi povzročajo manjše obremenitve vaših sklepov in povečajo obseg gibanja, saj voda podpira težo vaših okončin. Zaradi tega je idealno za ljudi, ki morajo telovaditi s poškodbo.


  • Eliptik

   Eliptike lahko najdete v skoraj vseh telovadnicah in fitnes klubih - gre za nizko intenziven način, da okrepite noge in jedro, hkrati pa delajo tudi roke. Eliptiki vam kljub nižji intenziteti omogočajo večji obseg gibanja na sklepih spodnjega dela telesa, kot so kolena in gležnji. To vam omogoča bolj izrazito vadbo brez prevelike intenzitete, kar je odlično za kurjenje kalorij.


  • Veslanje

   Nimate čolna? Ni problema. Veslaški stroji razmigajo celo telo, medtem ko se osredotočajo na jedro. Omogočajo uporabno vadbo z nizko intenziteto za roke in noge, večina veslaških strojev pa ponuja različne stopnje upora, s katerimi boste lahko vadbo prilagodili svojim potrebam.

   Za številne športnike, tako ljubiteljske kot profesionalne, so vaje z nizko intenziteto pomemben del njihove vadbene rutine. Ljudem omogočajo, da nadaljujejo z vadbo in kurijo kalorije, ne da bi preveč obremenjevali šibke ali poškodovane sklepe, in pomagajo počasi graditi moč. Če združite vaje z nizko intenziteto z opornicami in bandažami, vam le-te lahko zagotovijo dodatno oporo, ki vam daje samozavest, da dosežete naslednjo stopnjo vadbe ali rehabilitacije. Poglejte si ponudbo FUTURO opornic in bandaž tukaj.