1. Blagovna znamka FUTURO™
 2. Nasveti in ideje
 3. Kako zmanjšati bolečine v kolenu po teku?
 • Kako zmanjšati bolečine v kolenu po teku?

  • Večina tekačev - zlasti tistih, ki na treningih pretečejo veliko kilometrov ali tekmujejo na dolgih razdaljah - prej ali slej občuti boleča kolena po teku. Za nekatere so hladni obkladki normalna rutina po teku. Drugi uporabijo moč volje in zgolj počakajo, da bolečina mine - do naslednjega teka.

   Boljša rešitev je v celoti preprečiti nelagodje, najboljši način za podporo kolenu med tekom pa je stabilizacija kolenskega sklepa in s tem zagotovitev učinkovitega gibanja naprej. Naučite se, kako zmanjšati bolečine v kolenih z našimi koristnimi nasveti.


  • Vsi sklepi naj bodo stabilni in močni, da preprečite poškodbe

   Med tekom ali hojo naša stopala, gležnji, kolena in boki delujejo skupaj, da nas poganjajo naprej. Če je en del telesa šibek ali poškodovan ali če treniramo s slabo kondicijo, tvegamo, da vržemo svojo naravno ubranost iz ritma in povzročimo težave v celotnem sistemu gibanja.

   Če imate po teku boleča kolena, ne glede na to, ali gre za trening ali tekmovanje, nelagodja ni treba sprejeti kot del rutine. Poskrbite za izboljšanje kondicije. Posvetujte se s trenerjem, inštruktorjem ali strokovnjakom za športne poškodbe, da ocenite svoje gibanje in tehniko, nato pa se lotite reševanja morebitnih težav. Prosite svojega trenerja, naj vam priporoči stabilizacijske vaje za preprečevanje ali lajšanje bolečin v kolenih, povezanih s tekom. Če nimate dostopa do strokovne pomoči, poiščite vire, kot je Runner's World, za klasične stabilizacijske vaje, ki lahko pomagajo zmanjšati bolečine v kolenih in gležnjih.


  • Tudi trakovi in opornice lahko pomagajo

   Če pravilno uporabljate trak ali opornico za koleno, kot je FUTURO™ opornica za koleno, vam ta lahko nudi prepotrebno podporo in stabilnost ter izboljša vašo sposobnost za gibanje. Akutne poškodbe seveda zahtevajo strokovno pozornost in zdravljenje, prav tako tudi kronične bolečine v sklepih. Zdravnik ali trener lahko priporoči pravo raven kompresije in vam svetuje, kako in kdaj uporabljati opornico za koleno. Za malo dodatne podpore pri vadbi s poškodbo kolena vam lahko bandaže in opornice za kolena zagotovijo stabilnost za nadaljevanje rehabilitacije.

   Če so vaša kolena zdrava in brez bolečin in jih želite taka ohraniti, bodite proaktivni s stabilizacijskimi vajami, namenjenimi krepitvi mišic in tetiv, povezanih s kolenskim sklepom. Močno vezivno tkivo nudi absolutno najboljšo podporo kolenu za tek.