• Artritis: gibajte se

  Tips & Tricks: Arthritis - 10 Exercises Tips & Tricks: Arthritis - 10 Exercises Tips & Tricks: Arthritis - 10 Exercises

  Ostanite aktivni, artritisu navkljub

  Uspešne strategije za ohranjanje telesne aktivnosti.

  Atrtitis lahko poleg bolečin v sklepih povzroča tudi utrujenost in šibkost, kar vam lahko oteži vsakodnevno življenje. Vendar obstajajo načini, ki vam pomagajo, da ostanete aktivni in polni energije.


  • Poiščite prijatelja

   Omislite si prijatelja, človeka ali kosmatinčka, ki vas bo spremljal pri hoji. Pojdite na sprehod z vašo ljubljeno osebo, prijateljem, ali pa peljite sosedovega psa na sprehod.


  • Počasi se podajte v program vadbe.

   Začnite počasi in postopno dosežite intenzivnejše vaje. Zapomnite si: vaš cilj ni, da bi pretekli maraton - pomembno je, da se gibljete!


  • Vadite raznoliko.

   Rutinska vadba lahko hitro postane dolgočasna. Poizkusite nove načine vadbe, ki vas bodo motivirale. Radi hodite? Potem vsakič izberite drugo pot. Uživate ob jogi? Spoznajte različne vrste joge, vključno z Bikram, Vinyase ipd.


  • Pazite na prehrano.

   Pri ljudeh s prekomerno težo lahko gibanje predstavlja večjo obremenitev za sklepe. Pomembno je, da uživate zdravo, uravnoteženo hrano: veliko sadja in zelenjave, polnozrnate žitarice, mlečne izdelke z nizko vsebnostjo maščob in ribe. Prehranska dopolnila, kot je ribje olje (omega-3 maščobe), lahko zmanjšajo togost in vnetje sklepov.


  • Bodite pripravljeni.

   Če vaš bolijo sklepi, je manj verjetno, da boste ostali aktivni. Opornice za artitis lahko lajšajo bolečine. Obstaja veliko različnih vrst opornic, ki lajšajo bolečine v hrbtu, kolenih, zapestjih, palcih, gležnjih in komolcih.


  • Ohladite se.

   S hladnimi obkladki lahko lajšate vnetje in bolečine sklepov. Ker pa lahko hladni obkladki povzročijo togost nekaterih tkiv, vam priporočamo, da si zjutraj s toplimi obkladki mišice sprostite, hladne pa uporabite zvečer, da preprečite vnetje.


  • Nagradite se.

   Trdo ste delali, da ste ostali aktivni. Imate več energije. Dobro se počutite. Zaradi tega se lahko malce nagradite z razvajanjem. Privoščite si masažo, manikiro, pedikuro, pojdite nakupovat ali na večerjo. Zaslužite si najboljše!


Sledite znamki FUTURO™:
FUTURO je blagovna znamka podjetja 3M.
Spremeni lokacijo
Slovenija - slovenščina