• Artritis: poskrbite zase

  TIPS & TRICKS: ARTHRITIS - 10 TREATS TIPS & TRICKS: ARTHRITIS - 10 TREATS TIPS & TRICKS: ARTHRITIS - 10 TREATS

  10 načinov za izvrstno počutje navkljub artitisu.

  V filmu ''Vojak Benjamin'' nastopa pravkar ovdovela ženska, ki pokliče lokalno radijsko postajo in obupano reče v telefon: ''Ničesar nisem storila narobe. Počutim pa se, kot da sem kaznovana!''

  Ste se kdaj počutili tako? Nihče si ne zasluži bolečin, vendar to na žalost ni mogoče - artritis boli. Lahko vam poškoduje sklepe, notranje organe in kožo. Na različne ljudi različno vpliva. In pridejo dnevi, ko mislite, da vam ni pomoči. Vendar pa obstajajo načini za lajšanje simptomov. Pomagajte si s spodnjimi nasveti!


  • 1. Razdelite opravila

   Ne počnite vsega naenkrat; dejavnosti ali opravila razdelite na več delov. Na primer hišo očistite tako, da vsak dan očistite eno sobo. Na koncu tedna bo hiša čista, vi pa ne boste pretiravali.


  • 2. Stuširajte se

   Tople prhe in kopeli so sproščujoče, poleg tega pa začasno lajšajo bolečine v sklepih. V tuš si obesite svež evkaliptus za bolj dišečo izkušnjo.


  • 3. Izberite saten

   Imate zjutraj otrdele sklepe? Omislite si satenasto pižamo in rjuhe. Ne le, da vzbujajo občutek razkošja, pomagajo vam tudi, da lažje zlezete iz postelje.


  • 4. Kopel s parafinskim voskom

   Ahhhh. Roke in noge pomočite v vročo parafinsko kopel, da zmanjšate vnetje — vročina lahko popolnoma ovije boleče prste na rokah in nogah. Kopel si lahko kupite preko spleta ali v lekarni.


  • 5. Razkomotite se

   Da, vaša oblačila so lahko modna in udobna hkrati. Izberite si ohlapnejša oblačila iz mehkih tkanin, kot je na primer krtačen bombaž.


  • 6. Omislite si sprehajalno palico

   S sprehajalno palico boste manj obremenjevali vaše sklepe in počutili se boste prav čudovito!


  • 7. Pojdite na manikiro in pedikuro

   Razvajanje v zdraviliščih ni samo za ženske! Privoščite si manikiro in pedikuro – vaši nohti bodo videti super, pomirjujoča masaža rok in stopal pa je naravnost odlična za vsakogar, ki trpi za artritisom.


  • 8. Raztegnite se

   Sprostite se! Raztezanje zmanjšuje togost v sklepih, ki nastane zaradi artritisa. O najboljših razteznih vajah se posvetujte z zdravnikom ali fizioterapevtom.


  • 9. Ne pozabite vzeti zdravil

   Morda je očitno, vendar lahko hitro zgodi, da pozabite pravočasno vzeti vaša zdravila. Nastavite si budilko ali opomnik v koledarju. Tako ne boste nikoli več pozabili na zdravila.


  • 10. Meditirajte

   Tehnike globokega dihanja, refleksija in joga vam lahko pomagajo izboljšati kakovost življenja. Artritisa žal ne morete pozdraviti, lahko pa preženete negativne misli. Bodite pozitivno naravnani in sprejmite artritis ter se počutite čudovito!