1. Pogosta vprašanja
Zobniki
webLoaded = "false" Loadclientside=No

Pogosta vprašanja

Odgovori na pogosta vprašanja, ki zadevajo izdelke FUTURO™ in njihovo uporabo. Ne najdete odgovora na svoje vprašanje? Kontaktirajte nas.


 • Samolepilni ježek na moji opornici se zelo slabo zlepi in ne drži več, kot je nekoč. Kaj naj storim?

  Morda ga morate dobro očistiti. V samolepilne ježke se ujamejo lasje, prah in drugi majhni delci, ki onemogočajo dobro lepljenje ježkov. Najprej ročno odstranite vse večje delce. Nato kljukice ježka očistite z nečim mehkim, vendar vseeno trdim, kot je zobna ščetka. To bo kljukice vzravnalo. Na ščetko lahko nanesete tudi blag detergent in toplo vodo. Če vam to ne bo pomagalo, potem so ježki morda stari ali poškodovani in jih je potrebno zamenjati. V kolikor se še vedno ne zlepijo pravilno, prosimo, da nas kontaktirate na telefonsko številko 00 386 200 36 30.


 • Ali vsebujejo opornice kovinske dele?

  Da, naslednji izdelki FUTURO™ vsebujejo kovinske dele:

  FUTURO™ opornica za koleno (podpora)
  FUTURO™ opornica za gleženj, nastavljiva (kabli in številčnica)
  FUTURO™ opornica za zapestje (podpora)
  FUTURO™ opornica za koleno, športna (s tečajem)
  FUTURO™ oporoca za zapestje, nočna (podpora)
  FUTURO™ opornica za hrbet, nastavljiva
  FUTURO™ opornica za zapestje (podpora)
  FUTURO™ opornica za koleno, športna (podpora)
  FUTURO™ opornica za koleno (podpora)
  FUTURO™ opornica za koleno za ženske (podpora)
  FUTURO™ opornica za zapestje, nastavljiva (kabli in številčnica)
  FUTURO™ Deluxe opornica za zapestje (podpora)


 • Ali lahko nosim opornico med spanjem?

  Naše opornice so namenjene le za dnevno uporabo in ne priporočamo, da jih nosite med spanjem. Izjemi sta le FUTURO™ nočna opornica za zapestje in FUTURO™ nočna opornica za plantarni fasciitis. Obe sta namenjeni za uporabo med spanjem, saj lajšata bolečine v zapestju in stopalih.


 • Ali lahko nosim opornico med plavanjem?

  Ne priporočamo nošenje opornic med plavanjem, saj voda lahko skrajša življenjsko dobo materialov opornice. Material se lahko napije vode in opornica se ne bo več dobro prilegala sklepu.


 • Imam alergijo na lateks, vendar potrebujem opornico (priporočilo zdravnika). Mi lahko svetujete ali vaši izdelki vsebujejo lateks?

  Če izdelek FUTURO™ vsebuje lateks, bo tako pisalo na naši spletni strani in na embalaži izdelka. Veliko naših izdelkov ni izdelanih iz naravnega lateksa, zato imate na voljo veliko različnih možnosti.

  Tukaj je nekaj opornic za zapestje in roko, ki ne vsebujejo lateksa:

  FUTURO™ Precision Fit opornica za zapestje
  FUTURO™ opornica za zapestje
  FUTURO™ opornica za zapestje, nočna
  FUTURO™ Deluxe opornica za zapestje
  FUTURO™ Custom Dial opornica za zapestje
  FUTURO™ Energizing rokavica
  FUTURO™ Deluxe opornica za palec

  Za več informacij o izdelkih obiščite našo spletno stran o izdelkih.


 • Ali lahko opornico očistim?

  Seveda! Če ima vaša opornica tečaje, jih odstranite. Nato zaprite vse trakove in ježke in opornico ročno očistite v rahlo milnati, topli vodi. Dobro sperite in pustite, da se posuši. Izdelkov NE perite v pralnem stroju in NE uporabljajte belila ali mehčalcev.

  Splošna navodila za čiščenje najdete na spletni srani FUTURO™. Na spletni strani tudi najdete navodila za vzdrževanje in čiščenje posameznih izdelkov FUTURO™.


 • Kako dolgo naj nosim svojo opornico?

  To je povsem vaša odločitev. Priporočamo pa, da opornico nosite med aktivnostmi in uro ali dve po koncu aktivnosti. Opornico lahko nosite tudi dlje, če se vam to ustreza. Vsekakor pa vam ne priporočamo, da opornico nosite med spanjem. Izjema so nočne opornice.


 • Nekaterih izdelkov ne najdem v vaših trgovinah. Kje jih lahko kupim?

  Vsak izdelek ima na naši spletni strani tipko Kje kupiti, ki vam pomaga poiskati trgovine ali spletne trgovine, kjer lahko izdelek kupite. Prav tako lahko obiščete našo spletno stran Kje kupiti. Tudi spletna stran Amazon.com prodaja naše izdelke. Če kljub temu želenega izdelka ne najdete, vas prosimo, da nas kontaktirate.


 • Ali na opornice nudite garancijo?

  Podjetje 3M kupcu jamči za lastnosti in brezhibno delovanje izdelka pri uporabi v skladu s priloženimi navodili. 3M ne zagotavlja nobenih drugih jamstev ali pogojev, ki vključujejo jamstva ali pogoje za prodajo za določen namen.

  Če izdelek podjetja 3M ni v skladu z garancijo, potem sta rešitvi podjetja 3M zamenjava izdelka ali povrnitev stroškov kupcu, ob predložitvi računa in garancijskega lista. Za vrnitev izdelka prosimo, da nas pokličete na telefonsko števiko ali nam preko naše spletne strani pošljete e-pošto. Garancija se nanaša na izdelek ob nakupu in ne pokriva okvar, ki so posledica zlorabe, nepravilne uporabe, malomarnosti ali drugih načinov uporabe, ki nastanejo ob neupoštevanju priloženih navodil. V KOLIKOR NI ZAKONSKO PREPOVEDANO, PODJETJE 3M NE ODGOVARJA ZA KAKRŠNO KOLI IZGUBO ALI ŠKODO, NASTALO ZARADI IZDELKA PODJETJA 3M, BODISI NEPOSREDNO, POSREDNO, POSEBNO, NAKLJUČNO ALI POSLEDIČNO, NE GLEDE NA PRAVNO TEORIJO, VKLJUČNO Z GARANCIJO, POGODBO, MALOMARNOSTJO ALI OBJEKTIVNO ODGOVORNOSTJO. Nekatere države ne dovoljujejo izključitve ali omejitve naključne ali posledične škode, zato zgornja omejitev ali izključitev morda ne velja za vas. Garancija vam daje posebne pravne pravice, lahko pa imate tudi druge pravice, ki se razlikujejo od države do države.


 • Na kateri del komolca naj si namestim blazinico za kompresijo?

  Ko si nadanete FUTURO™ bandažo za komolec, si blazinico za kompresijo namestite na zgornjo in spodnjo stran podlakta, tik pod komolcem.

  Za več informacij glejte navodila za uporabo ali izdelek poiščite na naši spletni strani.


 • Kako lahko zamenjam kovinsko oporo v moji FUTURO™ opornici za zapestje?

  Potisnite opornico iz žepa FUTURO™ opornice za zapestje. Držite kovinsko oporo, obrnite okoli opornico in potisnite kovinsko oporo v nasprotno odprtino za žep. Upoštevajte navodila za uporabo, ki ste jih dobili v paketu z opornico.


 • Ali imate v ponudbi opornice brez neoprena?

  Seveda, imamo več opornic, ki ne vsebujejo neoprena. Ne da bi vedeli za kakšno vrsto poškodbe gre, vam ne moremo priporočiti določene opornice. Vseeno je tukaj navajamo dva primera bandaž ali opornic, ki ne vsebujejo neoprena: FUTURO™ elastična bandaža za koleno in FUTURO™ opornica za koleno.

  S pomočjo iskalnika izdelkov na naši spletni strani, lahko poiščete oporonico, ki je najbolj primerna za vašo vrsto poškodbe.


 • Moja opornica za koleno se prilega, vendar je zelo tesna. Vem, da morajo opornice biti tesne, ampak kdaj so pa pretesne? Prosim pomagajate.

  Prav imate, opornice za koleno morajo biti tesne, da s tem omogočijo kompresijo. Ampak, če se vam rob opornice zarezuje v kožo, si izberite večjo velikost opornice. Opornica mora biti tesna, a še vedno udobna.


Sledite znamki FUTURO™:
FUTURO je blagovna znamka podjetja 3M.
Spremeni lokacijo
Slovenija - slovenščina