• Fundacija ADA, podjetje 3M dviguje delež v boju proti otroškemu kariesu

  september 22, 2016

  »Pri svojem sodelovanju s strokovnjaki s področja ustne nege po svetu vidimo, kakšen pomen dajejo naše stranke vračanju skupnosti in to željo odkritosrčno delimo z njimi,« je dejal John Tobin, ameriški direktor prodaje in marketinga 3M Oral Care. »Ponosni smo, da smo partner Fundacije ADA in programa 2017 Give Kids A Smile ter pomagamo otrokom ohraniti zdrave nasmehe za vse življenje.«

  Vsak komplet za zalivanje fisur lahko zagotovi približno 140 tesnitev in vključuje dve 1,2-ml brizgi za tesnjenje 3M™ Clinpro™, eno 3-ml brizgo 3M™ Scotchbond™ Etchant, 20 konic za brizgo za tesnilo in 25 konic za brizge za jedkanje. Komplet za tesnjenje bo vključen v vsakega od 3.000 profesionalnih dentalnih kompletov Henry Schein za tiste, ki se bodo registrirali in prejeli izdelke za programe Give Kids A Smile januarja 2017.

  »Program Give Kids A Smile je po celotni državi zaprosil za materiale za tesnjenje, ker so zelo učinkovita in varna sredstva za preventivno dentalno nego,« je dejan dr. Jeff Dalil, član Fundacije Give Kids A Smile. »Radi delamo s podjetjem 3M in smo navdušeni nad priložnostjo, da bomo v roke naših čudovitih prostovoljcev dobili njihov izdelek Clinpro Sealant. Od te radodarne donacije izdelka bo imelo koristi veliko otrok.«

  Fundacija ADA bo leta 2017 praznovala 15. obletnico programa Give Kids A Smile.

  Avgusta je časopis Journal of the American Dental Association objavil sistematično a oceno in posodobljene, smernice klinične prakse ki jih je pomagal ustvariti, ter zobozdravstvenemu strokovnemu osebju je jasno pokazal prednosti uporabe tesnilnih materialov pri preprečevanju in ravnanju z okluzijskim kariesom otrok in mladostnikov. Analiza je pokazala, da imajo otroci, ki jih zdravijo s tesnilnimi sredstvi, okrog 70 do 80 odstotkov manj okluzijskega kariesa v primerjavi z otroki, ki ne prejmejo tesnilnih sredstev.

  Za več informacij o programu Give Kids A Smile ali za prijavo v program obiščite adafoundation.org/GKAS. Za donacijo programu Give Kids A Smile obiščite adafoundation.org.

  ###

  O Fundaciji ADA
  Kot vodilna dobrodelna zobozdravstvena filantropska organizacija je Fundacija ADA pospeševalec za združevanje ljudi in organizacij, ki pomembno prispevajo k boljši ustni negi. Fundacija ADA programom, ki so v skladu s štirimi stebri naloge organizacije, letno zagotovi več kot 800.000 USD v obliki subvencij, šolnin in nagrad: Dobrodelna pomoč, dostop do oskrbe, raziskave in izobraževanje Del teh naporov je okrilje, ki ga Fundacija ADA daje programu Give Kids A Smile®, ter nadzor Raziskovalnega centra dr. Anthony Volpe v Gaithersburgu v Marylandu (bivšega Raziskovalnega centra Paffenbarger). Za več informacij o Fundaciji ADA obiščite www.adafoundation.org.

  V podjetju 3M
  V podjetju 3M znanost uporabljamo na načine, ki izboljšujejo vsakodnevno življenje. S 30 milijardami USD prodaje se naših 90.000 zaposlenih povezuje z našimi strankami po celem svetu. Več o kreativnih rešitvah podjetja 3M za težave sveta na www.3M.com ali na Twitterju @3M ali @3Mnewsroom.

  O programu Give Kids A Smile®
  Program Give Kids A Smile Fundacije Ada je eden največjih dobrodelnih programov ustne nege na svetu. Nacionalno ga je začela izvajati Ameriška dentalna zveza leta 2003, namen programa Give Kids A Smile pa je dostop do oskrbe, zasnovan tako, da opogumi starše, zdravstvene delavce in oblikovalce politik, da upoštevajo celoletno potrebo po ustni zdravstveni oskrbi in izobraževanju za vse otroke. Vsako leto program Give Kids A Smile podpre približno 10.000 zobozdravnikov, 30.000 članov dentalnih ekip in drugih prostovoljcev iz skupnosti, ki zagotavljajo brezplačne storitve ustne nege, vključno s pregledi, zdravljenji s fluoridom, tesnili, polnili, prevlekami in ekstakcijami zob, za več kot 350.000 otrok iz družin z nizkimi dogodki po celotni državi. Za več informacij o programu Give Kids A Smile obiščite www.adafoundation.org/GKAS.

   

  Stik:
  Michael Gugala
  Karwoski & Couragem.gugala@creativepr.com
  Tel: 612-342-9604