• Podjetje 3M je dobilo tožbo proti podjetju Dental Direkt zaradi kršenja patenta

maj 26, 2016

ST. PAUL, Minn.– 26. maj 2016 – Podjetje 3M je danes sporočilo, da je sodišče v Düsseldorfu v Nemčiji sprejelo odredbo proti podjetju Dental Direkt GmbG in določilo povrnitev škode iz zahtevka iz decembra leta 2008 zaradi kršenja patentirane tehnologije podjetja 3M, ki omogoča barvanje keramičnih dentalnih restavracij.

Odločitev sodišča temelji na nemškem patentu in nemškem deležu evropskega patenta.

Sodišče je podjetju Dental Direkt naložilo, da podjetju 3M povrne sodne stroške. Medtem ko se podjetje Dental Direkt lahko pritoži na odločitev sodišča in je vložilo pritožbo na evropski patent, ki ga uveljavlja podjetje 3M, je podjetje 3M položilo varščino, ker se je odločilo predhodno uveljaviti odločitev sodišča.

Patentirana tehnologija podjetja 3M omogoča barvanje neobarvane keramike, da izenači barvo dentalnih restavracij z naravno barvo pacientovih zob. Podjetje 3M je podelilo licence za svoje patente velikemu deležu podjetij v dentalni industriji, vključno z Vita Zahnfabrik H. Rauter GmbH & Co. KG in Vident Inc., Dentsply Prosthetics U.S. LLC in Dentsply International Inc., Zirkonzahn GmbH, Wieland Dental + Technik GmbH & Co. KG, Ivoclar Vivadent AG, Metoxit AG in White Peaks Dental Solutions. S temi licencami pacienti po celem svetu uživajo v prednostih dentalnih restavracij, ki ustrezajo naravni barvi njihovih zob. Podjetje 3M je pripravljeno podeliti licence za to tehnologijo tudi drugim zainteresiranim stranem.

Podjetje 3M je predano izboljšanju ustne nege s stalnimi naložbami v raziskave in razvoj. Skupina Anaheim je oddelek podjetja 3M Oral Care Solutions prepoznala kot najbolj inovativno dentalno podjetje v zadnjih enajstih letih. Ta izjemnost je nagrajena na podlagi številnih vloženih patentov, 510.000 odobritev in predstavitev novih izdelkov.

V podjetju 3M

V podjetju 3M znanost uporabljamo na načine, ki izboljšujejo vsakodnevno življenje. S 30 milijardami USD prodaje se naših 90.000 zaposlenih povezuje z našimi strankami po celem svetu. Več o kreativnih rešitvah podjetja 3M za težave sveta na www.3M.com ali na Twitterju @3M ali @3MNewsroom

Stik:

3M