Vehicle Masking for car repair

Maskiranje vozil za popravilo

 • 3M sistemi za maskiranje se lahko uporabljajo pri vseh postopkih nanašanja in popravil, od standardnega maskirnega traku do posebnih aplikacij in rešitev.
  3M je eden največjih in najbolj izkušenih proizvajalcev lepilnih trakov na svetu. Za naloge pri popravilu avtomobila, imajo maskirni trakovi pomembno vlogo pri vseh osnovnih procesih. Intenzivno raziskovalno in razvojno delo v okviru 3M nenehno zagotavlja dodatke inovativnih izdelkov, da bodo stranke bolj varne.
  Takšni inovativni primeri so napredni trakovi z mehkimi trakovi Soft Edge Foam Masking Tape Plus in Scotch® Transition Tape. Nova zasnova teh dveh izdelkov omogoča občutno lepše prehode barv, kar znatno zmanjša ponovno obdelavo. To sta samo dva od številnih izdelkov iz 3M, ki izboljšajo proces karoserijskih del.

Splošno maskiranje vozil

 • Pred kakršnimkoli popravilom avtomobila ali barvanjem, delov avtomobila, na katerih ni potrebna obdelava, je treba zaščititi pred neželeno škodo, umazanijo ali preveliko količino barve.

  V kolikor delate temeljito od samega začetka, to zmanjšuje ali celo odpravi kakršno koli čiščenje ali popravek.

  Dolgotrajne maskirne dejavnosti je mogoče skrajšati z uporabo visokokakovostnega materiala in dobrih tehnik uporabe, zato je vedno vredno vlagati v premium trakove za maskiranje, ki jih je mogoče enostavno odstraniti brez drsenja, rezanja in brez sledi lepilnih ostankov.

  Na splošno je treba uporabiti in imeti pripravljene naslednje materiale:


  • Notranja zaščita, ki pokriva območje sedeža in stopal
  • Maskirni trakovi
  • Maskirna folija
  • Papir za maskiranje
  • Posebni maskirni trakovi, kot so Soft Edge Foam Masking Tape Plus in Scotch® Transition Tape za ostre, čiste linije

   

   

   

Maskiranje votlih delov

 • Za najhitrejšo in zanesljivo maskiranje delov, uporabljajte 3M Soft Edge Foam Masking Tape Plus, idealen trak za premične dele avtomobilov, kot so vrata, pokrov motorja ali kabine. Nanesite trak vzdolž karoserije brez BREZ raztezanja in rahlo pritisnite v obe smeri. Ena velikost ustreza vsem votlim delom.

Posebni procesi za maskiranje

 • Za zaščito posebnih delov, kot so ročaji na vratih, odbijačih ali plastičnih delih, najbolje izkoristite posebne izdelke, kot so trakovi s finimi črtami, kot je Scotch® Fine Line Tape 471, ki omogočajo natančno sledenje obrisov in robov ter zelo visoko prilagodljivost. Uporaba posebnih izdelkov za posebne aplikacije prihrani čas, material in potrebo po ponovni obdelavi!

Vodič po korakih - Maskiranje pri popravilu avtomobila


 • Korak 1

  Korak 1 - Čiščenje površine

  Razmastite in očistite površino za popravilo - upoštevajte priporočila proizvajalca barve. Za ta korak so primerni 3M Panel Wipes 34567.

 • Korak 2 - Uporaba maskirne folije

  Korak 2 - Uporaba maskirne folije

  Pokrijte celoten avto, razen območja za popravilo z uporabo 3M maskirne folije po vaši izbiri.
  Uporaba 3M maskirne folije zmanjšuje čas dela, saj vam omogoča hitro pokrivanje avtomobila samo z eno osebo. Folija se bo držala za avto, preprečila prekomerno uporabo barve in vam omogočila vizualni nadzor, saj je prosojna.

 • Korak 3 - Pripravite okolico območja popravila

  Korak 3 - Pripravite okolico območja popravila

  • Pripravite večje področje, ki ga potrebujete za ponovno barvanje, vključno z aplikacijami rešitev za maskiranje odprtin, kot so 3M Soft Edge Foam Masking Tape / Soft Edge Foam Masking Tape Plus and / or 3M Scotch® Transition Tape, ki se pritrdijo na linijo karoserije katerega koli premičnega dela za zapolnitev vrzeli.

  Če delate okoli delov iz gume, jih 3M Lift'n Stick ščiti in jih zadrži nazaj ter omogoča, da barvni sloji gredo pod gumijasta tesnila, kar omogoča čiste in gladke prehode pri robovih.

 • Korak 4 - Rezanje in popravilo folije

  Korak 4 - Rezanje in popravilo folije

  Pripravite maskirno folijo okrog območja popravila v pripravi za polnilo in osnovnega premaza ter pritrdite folijo s 3M maskirnimi trakovi.
  Za najboljše rezultate uporabite Scotch® Transition Tape na vrhu 3M maskirnega traku, ki omogoča gladek prehod robov.

 • Korak 5- Pritrdite folijo na obris pred osnovnim in prozornim premazom

  Korak 5- Pritrdite folijo na obris pred osnovnim in prozornim premazom

  Pred nanašanjem osnovnega in prozornega premaza dodatno odrežite folijo in jo pritrdite na obris in maskirajte votle dele.

 • Korak 6 - Pravilno odstranjevanje maskirnih izdelkov

  Pravilno odstranjevanje maskirnih izdelkov

  • Odstranitev maskirnih trakov in folije je najbolje narediti, ko je gre vozilo iz pečice in je še vedno toplo.
  • Maskirni trak vedno odstranite tako, da povlečete pravokotno proti površini. Lažji ali ostrejši kot ima večjo nevarnost, da na površini pusti lepilni ostanek.
  • Uporaba Premium maskirnih trakov se splača, ker imajo nižjo težnjo, da pusti sledi lepila ali reza - vam prihranijo najbolj dragoceno: Delovni čas!

Videoposnetek - Maskiranje