SMART Repair

SMART karoserijska popravila

 • SMART karoserijska popravila

  Popravilo SMART je stroškovno učinkovita tehnika, ko je področje za popravilo možno omejiti na velikost papirja formata A4.

Postopek SMART popravilaPostopek za popravilo plastičnega odbijača po korakih

 • Korak 1 – Ocena poškodbe in čiščenje površine

  Korak 1 – Ocena poškodbe in čiščenje površine

  Ocenite položaj, obsežnost poškodbe in barvo za skladnost s SMART popravilom (THINK SMALL).

  • 1. Spolirajte celoten panel z uporabo 3M™ Perfect-it III™ Fast Cut Plus Compound 50417 - in 3M™ Perfect-it III™ Extra Fine compound 80349 v kolikor je temnejše barve - da dobi panel ponovno izgled sveže barve.
  • 2. Ta korak je ključen, da dosežete oprijemljivost barve na prehodu. Popolnoma odstranite katerekoli znake obrabljenosti.
  • Operite in očistite celotni panel z uporabo 3M™ profesionalne krpe za brisanje panelov 34567 in primerno čistilno sredstvo.
 • Korak 2 - Priprava površine

   1. Odpravite napako z uporabo 3M™ Hookit™ Cubitron II brusnega 75mm diska - 150+ / 220+. Vedno začnite z najbolj fino granulacijo. Uporaba 75 mm diskov pomaga zmanjšati velikost območja popravila.

    Če je potrebno poškodbe zapolniti, uporabite primerno polnilo, nanesite 3M kontrolni prah in peskajte s 3M™ Hookit™ Cubitron II brusnim 75mm diskom - 220+.
   2. Peskajte okoli površine za popravilo z uporabo 3M™ Hookit™ vijoličnga P400 - 75 mm brusnega diska.
   3. Povečajte površino z uporabo 3M™ Trizact™ 75mm, P3000 finega diska za končno obdelavo.

    Celotnoa p ovršina za brušenje ne sme biti večja od lista A4!
 • Korak 3 – Maskiranje

  Korak 3 – Maskiranje

  Odvisno od lokacije poškodbe, je na voljo nekaj tehnik in izdelkov za maskiranje.

  Prepričajte se, da pokrijete področje, da zaščitite okolico pred odvečnem pršenju. Pustite si dovolj veliko površino, da se izognete ostrih barvnih prehodov, ki bi jih morali kasneje popravljati. Odličen izdelek, da dosežete gladek prehod na zunanjem delu je 3M trak za prehode.

 • Step 4 - Primer Application

  Korak 4 - Nanos primerja

  Nenesite primer po priporočilih podjetja za barvo.

  Idealen izdelek, ki ga boste uporabljali, je 3M Accuspray™ v z Mini PPS™, ki vam omogoča učinkovito uporabo izdelkov z najmanjšimi količinami odpadkov. Nezaželjena megla barve naj bo čim manjša in ohranite čim manjše območje popravila.

 • Step 5 - Primer Sanding

  Korak 5 - Brušenje primerja

  Površino namažite z uporabo 3M™ Hookit™ vijoličnega P400 / P500 brusnega diska 75 mm.

 • Korak 6 – Nanašanje barve

  Korak 6 – Nanašanje barve

  Nanesite barvo po priporočilih podjetja za barve. Za učinkovit postopek barvanja uporabite sistem nanašanja barve 3M, odvisno od velikosti popravila, 3M Midi ali Mini PPS™ sistema sta priporočena da optimizirate porabo barve in zmanjšate odpad.

  Nasvet: Prosimo obrnite se na priporočila izdelovalcev barv v kolikor rabite pomoč.

 • Korak 7 – Popravilo barve in zaključna obdelava

  Korak 7 – Popravilo barve in zaključna obdelava

  Idealno, popravljena manjša površina ne sme biti spolirana, kakor je po navadi priporočeno s Spot Blender pršilom, kateri ni odporen na poliranje. V kolikor neizogibno, uporabite 3M™ Perfect-it™ Extra Fine polirno pasto z rumeno polirno gobo. Nastavite napravo na najnižjo možno nastavitev obratov na minuto in delajte izredno previdno.