3M Perfect-it sistem poliranja z barvno prepoznavo

 • Z barvno označenim polirnim sistemom 3M Perfect-It™ Colour Coded Polishing System lahko odstranite praske ter ustvarite površino brez napak in z visokim sijajem. Izdelki so zasnovani tako, da dopolnjujejo drug drugega, barvne označbe pa zagotavljajo, da uporabite pravo pasto z ustrezno polirno gobo in tako dosežete najboljše rezultate.

  Opomba: Priporočene paste v polirnem postopku so za profesionalno uporabo na novo nanešenih prozornih premazih. Pri starih / obrabljenih površinah so izdelki iz 3M linije za nego avtomobilov primernejši.

Videoposnetek finega in grobega poliranja avtomobila


Grobo poliranje


 • Grobo poliranje
   • Majhno količino paste 3M™ Perfect-it™ III Fast Cut Plus Extreme Compound (PN51815 v 1 kg ali 51816 v 0,5 kg) ali Fast Cut Plus Compound (PN50417) nanesite na polirno gobo zelene barve, polirko z gobo postavite na površino in zaženite polirko.
   • Na območjih z višjimi temperaturami okolice uporabite pasto 3M™ Perfect-it™ III Fast Cut XL Compound (PN51052), ki je lahko odprta dlje časa.
   • Idealni razpon obratov na minuto: 800 - 1200 obrt./min. - za približno 2 x 10 sekund, odvisno od stanja sušenja / trdnosti prozornega sloja.

  Za najboljše rezultate: polirko postavite naravnost na podlago, rahlo pritisnite in pritisk proti koncu obdelave zmanjšujte.

 • Nadzorni korak: Uporabite 3M™ Finish Control Spray (PN55535), da odstranite vse ostanke paste in preverite ali so praske učinkovito odstranjene. Če je potrebno, ponovite postopek mešanja, da se kasneje izognete kakršnim koli "povratnim" praskam.

Poliranje


   • Polirno gobo 3M™ High Gloss Polishing Pad (rumena) namestite na polirko (priporočena hitrost: 1200–1800 vrtljajev/min) in nanjo nanesite pasto 3M™ Perfect-it™ III Extra Fine Compound (PN80349).
   • Polirno gobo postavite vodoravno na površino, zaženite polirko in jo premikajte po površini, dokler ne dosežete visokega sijaja. (Približno 20 sek, odvisno od trdote prozornega laka.) Proti koncu poliranja povečujte število vrtljajev na polirki.

Zaključni premaz – še posebej potreben pri temnih barvah


  • Za najboljše rezultate ter odstranitev vrtinčastih sledi in hologramov, še posebej na temnih barvah, priporočamo, da na koncu uporabite 3M™ Perfect-it™ Ultrafina™ (PN50383).
  • Uporabite polirno gobo za visok sijaj 3M™ Perfect-it™ Ultrafina™ (modra) in nanjo nanesite pasto. Pazite, da je polirna goba prekrita z dovoljšno količino paste.

  Opomba: če ne nanesete dovolj paste, boste težko dosegli rezultat brez vrtinčastih sledi. Ne uporabite preveč pritiska. Polirno gobo premikajte po površini in pokrijte celotno področje.

  Če želite očistiti površino, jo obrišite s krpo 3M™ Perfect-It™ Ultra Soft Cloth (modra)./p>