Popravilo odbijača ali roba – plastični materiali

 • V kolikor s težavo dobite nadomestni del ali je poškodba na odbijaču omejena, lahko enostavno popravite razpokan odbijač z uporabo 3M materialov za popravilo plastičnih delov.

  Popravilo pomeni, da ni čakalnega časa in ni potrebe po dragem nakupu nadomestnih delov - namesto tega lahko prihranite čas in posledično privarčujete denar vi kot tudi vaša stranka.

  Uporaba 3M fleksibilnega plastičnega obliža in 3M fleksibilnega lepila za popravilo plastičnih delov vam omogoča hiter in zanesljiv način obnovitve, podobnega novemu videzu odbijača.

Video - Popravilo odbijačaPostopek za popravilo plastičnega odbijača po korakih


 • Korak 1 – Preprečite širjenje razpoke

  Očistite površino z mehko krpo (npr. 3M™ krpa za panele in primerni razmaščevalec).
  Na dnu razpoke izvrtajte luknjo s premerom 4-6 mm, da sprostite napetost in preprečite nadaljnjo širjenje razpoke.

 • Korak 2 – Priprava

  Korak 2 – Povečajte površino za lepljenje

  Povečajte površino lepljenja, tako da razširite razpoko s pomočjo 3M™ Roloc™ diska P80. V primeru razpok, ki dosegajo rob panela, povečajte razpoko tako, da oblikujete črko V in odstranite plastične ostanke z ostrim nožem.

 • Korak 3 – Povečajte površino lepljenja

  Korak 3 – Priprava

  Pripravite območje okoli razpoke s pomočjo brusnega diska 3M™ Cubitron™ II 180+, saj se boste tako izognili pregrevanju in taljenju plastike. Poskrbite za pripravo zunanje in notranje strani.

 • Korak 4 – Očistite območje.

  Korak 4 – Očistite območje.

  Očistite površino znotraj in zunaj z uporabo 3M™ VHB™ čistila površin ali 3M™ čistila za splošno čiščenje lepila 08984, ki se uporablja s 3M™ profesionalno krpo za panele 34567.

 • Korak 5 – Nanesite pospeševalec lepljenja

  Korak 5 – Na zunanjo stran nanesite poliolefinski pospeševalec lepljenja

  Razpršite poliolefinski pospeševalec lepljenja 3M™ 05917 na zunanjo stran odbijača okoli razpokane površine. Pustite, da se suši 10 minut. (20 minut za različico brez toluena.)

 • Step 6 - Namestite zaplato za popravilo plastike

  Korak 6 – Na zadnjo stran nesite poliolefinski pospeševalec lepljenja

  Okoli počene površine na zadnji strani odbijača nanesite poliolefinski pospeševalec lepljenja 05917. Pustite, da se suši 10 minut. (20 minut za verzijo TF - brez toluena)

 • Step 7 - Nanesite poliolefinski pospeševalec lepljenja

  Korak 7 – Popravilo zadnje strani

  S pomočjo aplikatorja 08190 nanesite fleksibilni material za popravilo 3M™ 05901 na razpoko in ga obdelajte. Za dodatno trdnost priporočamo, da ga uporabite s trakom za prekrivanje razpok 3M™ PN03020. Prelepite razpoko s trakom, na trak nanesite FPRM in jo vdelajte.

 • Korak 8 – Nanesite material za popravilo plastike

  Korak 8 – Popravilo zunanje strani

  S pomočjo aplikatorja 08190 nanesite fleksibilni material za popravilo 3M™ 05901 na zunanjo stran razpoke in razporedite. Pustite, da se suši 20 minut.

 • Korak 9 – Razporeditev materiala za popravilo plastike

  Korak 9 – Oblikujte površino

  S pomočjo brusnega diska 3M™ Cubitron™ II 180+ pripravite površino za nanašanje plastičnega polnila ali za neposredno nanašanje primerja.

 • Korak 10 – Obrežite in oblikujte.

  Korak 10 – Nanesite kit za plastiko.

  Za končno obdelavo in pripravo primerja, priporočamo uporabo polnila za plastične dele.
  Uporabite 3M™ Plastic Filler, PN51009 za učinek plastike ter odlično brušenje in uporabite 3M™ EZ Sand Flexible Parts Repair.