• Korak 2 – Brušenje

  Korak 2 – Brušenje

  Pobursite površino z uporabo DA brusilke s 3mm hodom, opremljen z mehko gobico in gobico za dodatno poliranje. Special E-coat Disc 3M™ Hookit™ brusni disk 337U, granulacije 320 je idealni brusni material za ta postopek.

 • Step 5 b - Blending area preparation - whole area

  Step 5 b - Blending area preparation - whole area

  To prepare the whole blending area, use 3M P1000 abrasive (e.g.. 260L, Flexible Disc or Trizact™) with an interface pad on a DA machine.

Učinkovito brušenje pri karoserijskem popravilu

 • 3M brusni materiali zagotavljajo odlično podlago za najboljše barvne rezultate. Portfelj vključuje brusne plošče in trakove, ročne brusne materiale in brusne materiale za mokro obdelavo. Pravi brusni materiali igrajo ključno vlogo pri popolnem rezultatu pri ličenju vozil. Ali pri pripravi, suhem primerju ali finemu brušenju: naša kakovostna brusilna sredstva in paleta dodatkov so zasnovani tako, da vam pomagajo varno in učinkovito izvajati svoje postopke, še posebej ...

    

   

Brušenje polnila za karoserijo – priprava pred nanosom primerja

 • Korak 1 – Očistite območje

  Priprava nanosa polnila, očistite površino za popravilo in odstranite vse proste delce barve ali rjo. Zbrusite do osnove, očitite kovino z uporabo Cubitron™ II 150+ na DA brusilki - da dosežete površino na katero želite nanesti polnilo.

 • Korak 2 – Nanesite kontrolni prah in vstavite pero.

  Korak 2 – Nanesite kontrolni prah in vstavite pero.

  Nanesite kontrolni prah in označite vse rise narejene s 150+, nato pobrusite robove do gole pločevine s Cubitron™ II 220+, da preprečite topilom iz polnila, da prodrejo v staro barvo.

 • Korak 4 – Na suh kit nanesite kontrolni prah

  Ko je polnilo posušeno, uporabite 3M kontrolni prah, da je vidna struktura polnila in omogočite hitro nadzorovano brušenje. Kontrolni prah tudi pomaga zmanjšati zamašitve in podaljša življenjsko dobo brusnega materiala.

 • Korak 5 – Brušenje polnila

  Uporabite 3M Cubitron™ II 150+ strojno ali s primernim ročnim blokom in obrišite odvečni material za hitro oblikovanje polnilnega dela.

 • Korak 6 – Ponovno nanesite kontrolni prah za vidnost finih prask

  Ponovno nanesite kontrolni prah, da označite globje praske in napake na površini za odstranitev s finim brusnim materialom.

 • Korak 7 – Zmanjšajte globino risev

  Korak 7 – Zmanjšajte globino risev

  Za pripravo površine za nanašanje kontrolnega praha zmanjšajte morebitne praske 150+ z uporabo granulacije 220 +. Za doseganje optimalnih rezultatov uporabite ročni blok z brusnim materialom.

 • Korak 8 – Zaključno fino brušenje pred nanašanjem primerja

  Korak 8 – Zaključno fino brušenje pred nanašanjem primerja

  Po ročnem brušenju uporabite DA napravo (Festool Automotive sistem LEX 150/5 ali Festool Automotive sistem ETS / EC 150/15) in Cubitron™ II 220+, ki ji sledi P400 / P500 za boljši oprijem primerja.

 • Korak 9 – Območje za prehod

  Začasno zaščitite vse robove z markirnim trakom, preden pripravite območje za prehod.

 • 9a: Uporaba 3M ™ fleksibilnih brusnih plošč P1000 - P1200 za pripravo robov in oblikovanje površine, na katerem je potreben prehod za osnovni premaz.

 • 9b: Za pripravo celotne površine za prehod uporabite brusilnik 3M P1000 (npr. 260L +, prilagodljiv disk ali Trizact ™) z vmesnikom na DA-napravi.

 • 9c: Uporabite Scotch-Brite™disk sive barve na DA brusilki z odstranjevanjem prašnih delcev, očistite površino za čisti nanos osnovnega premaza, obrišite površino s 3M krpo za panele in primernim razmaščevalcem, nato maskirajte površino za nanos primerja.

  Po priporočilih proizvajalcev barv nanesite in posušite primer po vaši izbiri.

Fino brušenje pred barvanjem – priprava površine za primer, priprava za nanos osnovne barve

 • Korak 1 – Nanesite kontrolni prah

  Korak 1 – Nanesite kontrolni prah

  Nanesite kontrolni prah na predelu primerja za nadzor napredka dela.

 • Korak 2a – Izravnajte površino

  Korak 2a – Izravnajte površino

  Prvi korak pri brušenju primerja je izveden s P320 / P400 z uporabo 3M brusnih pol za na ročni blok na površini za popravilo. Izravnajte površino za polnilo.

 • Korak 2b – Ponovno nanesite kontrolni prah

  Korak 2b – Ponovno nanesite kontrolni prah

  Ponovno nanesite kontrolni prah na brušeno površino, da označite praske za odstranitev.

 • Korak 3 – Ročno brušenje linij

  Korak 3 – Ročno brušenje linij

  Da bi se izognili opeklini z DA brušenjem, so robovi in linije znotraj območja popravila najprej brušeni z roko s pomočjo Hookit™ fleksibilnega brusnega lista P1000.

  Nasvet: Ključno je, da ne brusite skozi primer, da ponovno ne odprete gole kovine. Če se je to zgodilo, poskrbite, da boste to področje pokrivali z zahtevano debelino (priporočila proizvajalca barve!). Slabo obdelana površina se bo pojavila s temnejšo barvo osnovnega premaza in na koncu povzročila kontaktno korozijo.

 • Korak 4 – Odstranite strukturo nanešene osnovne barve

  Korak 4 – Odstranite strukturo nanešene osnovne barve

  Zbrusite površino s Festool Automotive sistemom LEX3 150/3 ali Festool Automotive sistemom EETS / EC 150/3, opremljenim z mehko gobico. Granulacija brusnega material, ki ga je potrebno uporabiti, sedaj P400 / P500, da odstranite strukturo prejšnjega nanosa primerja in pustite popolno površino za osnovni nanos.

 • Korak 5a – Priprava območja za prehod – robovi

  Korak 5

  S pomočjo sivega diska Scotch-Brite™ in DA (Dual Action) brusilke Festool Automotive System in opremljene s sesalcem, očistite površino in jo pripravite za nanos temeljnega premaza. Obrišite površino s krpo za panele 3M in ustreznim razmaščevalcem na vodni osnovi.

 • Korak 6 – Zaključno čiščenje

  Korak 6 – Zaključno čiščenje

  Kot zadnji korak pred nanosom osnovne barve, ko je avto že v lakirnici, očistite površino s krpo 3M™ Tack Cloth Aqua.

Brušenje E-coata za pripravo novih delov

 • Korak 1 – Obdajte območje

  Korak 1 – Obdajte območje

  Preverite nadomestni del - očistite in razmastite v skladu s priporočili proizvajalca za barve.

  Delo iz notranjosti proti zunanjosti, uporabite Scotch Brite Grey (Roll ali Hand Pad) vstavite v notranjost dela in okoli vogalov, kotov in robov.

 • Korak 2 – Brušenje

  Korak 2 – Brušenje

  Pobursite površino z uporabo DA brusilke s 3mm hodom, opremljen z mehko gobico in gobico za dodatno poliranje. Special E-coat Disc 3M™ Hookit™ brusni disk 337U, granulacije 320 je idealni brusni material za ta postopek.

 • Korak 3 – Odstranjevanje prahu

  Korak 3 – Odstranjevanje prahu

  Uporaba Scotch-Brite™ diska sive barve na DA brusilki z odstranjevanjem prašnih delcev, očistite površino v pripravi za čisti nanos primerja.

  Končno očistite v skladu s priporočili proizvajalca za barvo in nanesite primer.