Popravilo karoserije avtomobila

Popravilo karoserije avtomobila

Trendi v proizvodnji avtomobilov

 • V zadnjih 10 do 15 letih, so tipi jekla z visoko trdnostjo prerastli uporabo standardnega jekla in drugih poroznih materialov. Tudi lahki materiali kot so aluminij in kompozitni materiali so v porastu.
  V sodobnih avtomobilih sedaj najdete področja trdnih materialov poleg materialov, ki so narejeni za absorpcijo kateregakoli udarca, za zaščito potnikov vozila.
  Uporaba jekla z visoko trdnostjo tudi omogoča zmanjšanje debeline panela, da se zniža teža avtomobila, vendar še vedno ohrani visoke varnostne standarde.

Car Materials
 • Druga sprememba se zgodi pri načinu kako je sestavljena karoserija - glede na nove materiale, bo manjša potreba po varjenju, vendar večja poraba lepila zakovic, katere določajo različne metode popravil, kot je kombinirana uporaba lepil in zakovic.

  To spremeni način popravljanja sodobnih avtomobilov:

  Jeklo visoke trdnosti je bolj očutljivo na toplotno obremenitev, manjša debelina panelov pa zahteva natančnejše metode brušenja, da se prepreči izguba strukture.


 • Brušenje in grobo brušenje v karoserijski delavnici

  Proces brušenja se lahko razdeli na več področij:

  • 1. Upravljanje s kovino za odstranjevanje varov in točkovnih varov.
  • 2. Rezanje kovine.
  • 3. Za vse dejavnosti 3M ponuja rešitve, ki pomagajo povečati produktivnost in omogoči hitrejšo predajo v barvanje in končno obdelavo.

  • Odstranitev barve pred varjenjem ali lepljenjem materiala do gole kovine.
 • Zamenjava in montaža vetrobranskega stekla

  Široka paleta enokomponentnih poliuretanskih lepil, izdelanih za lepljenje vetrobranskega stekla, bočno in zadnje steklo. Enostavno iztiskanje z aplikatorji 3M™ so lepila na voljo v različnih velikostih vrečk in kartuš. Na voljo so tri različice, ki omogočajo v roku ene, treh ali osem ur od montaže vetrobranskega stekla do varne vožnje.

 • Postopki tesnjenja spojev v karoserijski delavnici

  3M ponuja različne rešitve za tesnjenje spojev, ki izpolnjujejo zahteve za zaključno obdelavo - v kombinaciji z različnimi aplikatorji, kar zagotavlja, da se lahko dosežejo različni zaključki, da se ujemajo z izgledom OEM. Bodisi za standardne spoje, mokro-na-mokro postopke ali pršenje tesnila spojev, 3M paleta izdelkov ponuja širok izbor.

 • Panelno in strukturno lepljenje

  Kjer ni mogoč celoten proces varjenja ali če ne želite namestiti nestrukturnega dela v vozilo, lahko preprosto uporabite 3M postopek panelnega lepljenja.

  Kadarkoli potrebujete lepilo za strukturno lepljenje, je 3M postopek za Impact Resistant Structural Adhesive prava izbira. Je učinkovit za absorpcijo sile trka; lepilo se lahko uporablja tudi na strukturnih delih.

 • Nanašanje zaščitnih premazov za zaključno obdelavo

  3M™ Accuspray™ HGP razpršilna pištola pod pritiskom in PPS™ posoda pod pritiskom so zasnovane za premaze z visokim viskoznim tlakom, kot so zaščita podvozja, visokokakovostni premazi in premazi za kamnite okruške.

  Z zmožnostjo nadzora debeline in končne obdelave, sistem omogoča minimalne količine odpadka izdelka in časa, zaradi česar je tako učinkovit - poleg tega pa se zmanjša potreba po čiščenju. Accuspray™ razpršilne glave omogočajo uporabo različnih teksturnih premazov, kar pomeni, da lahko enostavno dobite več različnih ujemanj OEM tekstur za željen rezultat.

 • Zaščita proti koroziji s pomočjo voska

  Z razvojem substratov, ki se uporabljajo v avtomobilski industriji, organizacije proizvajalcev in OEM določajo uporabo voska za preprečevanje korozije.

  3M™ vosek za votle dele jantarne ali prozorne barve, so preprost in učinkovit način za zagotavljanje korozijske zaščite, enega najpomembnejših delov popravila avtomobilov.