1. Slovenija
 2. O podjetju 3M
 3. Tehnologije
Slovenija
Tehnologije v obdobnem sistemu

Tehnologije

Izberite tehnologijo in poglejte, kako naše ideje nadaljujejo svoje življenje skupaj z drugimi in pomagajo pri reševanju težav povsod po svetu.

 

 • Uporaba
  Ac Icon

  Kontrola zvoka

  Glasen, neprijeten hrup poleg tega, da draži, pomeni nevarnost za naše zdravje in varnost. 3M nudi izbrane, nepovezane viskozno-elastične polimerje in druge materiale, ki vpijajo zvok, nevtralizirajo vibracijo in nadzirajo neželen hrup. V vozilih ti materiali poskrbijo za manjši hrup v potniških oddelkih. Pri računalniških disk pogonih zmanjšujejo razdražljive zvoke in pomagajo, da se poveča hitrost dostopa in spominske zmogljivosti. Na delovenm mestu to omogoča, da hrup ne odteguje pozornosti, da se zavaruje sluh in omogoči komunikacija.


  Di Icon

  Prikaz

  3M prikaz materialov kombinira prenos in refleksijo svetlobe. Zahvaljujoč našim strokovnim znanjem na področju večplastnih filmov, objektivov in mikro-replikacije smo uspeli povečati jasnost, trajnost in svetlost pri skorajda vseh vrstah elektronskih zaslonov: od zaslonov s tekočimi kristali ročnih naprav, preko LCD monitorjev in televizorjev do velikanskih zaslonov. Ti materiali se uporabljajo tudi za varstvo zasebnosti zaslonov za laptope, računalnike in bankomate.


  Ec Icon

  Energijske komponente

  Svet se obrača nasproti 3M tehnologijam glede novih načinov za proizvodnjo in ohranjanje energije. 3M je globalno vodilni za komponente z gorljivimi celicami, zlasti pri projektiranju in proizvodnji ekonomičnih sklopov z membranskimi elektrodami. Aktivni smo tudi pri izboljševanju litijsko-ionskih materialov za baterijske sisteme. V fotonapetostni industriji 3M izboljšuje tehnologije (kamor spadajo neprepustni (barierni) filmi in koncentratorski sistemi Fresnel leč) in oskrbovanje z izdelki, kot so visoko-oprijemljive in prevodne trakaste folije.


  Fs Icon

  Filtriranje, ločevanje in prečiščevanje

  Novosti na področju filtriranja, ločevanja in prečiščevanja so pripeljale do povpraševanja po komponentah največje čistote v farmacevtski, živilski in namenski kemični industriji. Da bi družba 3M zadovoljila rigorozne standarde teh in drugih industrij, nudi večkratne možnosti, ki obsegajo elektret, mikro-porozne membrane, tehnologije ogljikovih in netkanih vlaken za filtriranje tekočin in plinov in ločevanje. Ista strokovna znanja so uporabljena tudi za 3M respiratorje in maske, zračne filtre za domove in avtomobile ter za hišne vodne prečiščevalne sisteme.


  Fc Icon

  Prilagajanje oblik in embalaže

  Za več kot polovico 3M izdelkov je zadnji korak v procesu proizvodnje pretvarjanje filmov, abrazivov, trakov ali drugih materialov v posebne oblike in velikosti, pač glede na strankine zahteve. Naša pripravljenost, da v kratkem roku preoblikujemo način rezanja izdelka, njegovo obliko in obdelavo, omogoča učinkovito prilagajanje ob ohranjanju kakovosti materiala. Naša agilnost v proizvodnji gre z roko v roki z našo fleksibilno embalažo, ki varuje in ščiti končne izdelke in strategijo zaščite prodajalčeve blagovne znamke.


  Fe Icon

  Fleksibilna elektronika

  3M je z uporabo naprednih materialov lastne izdelave in tehnike proizvodnje postala pionir pri proizvodnji elektronskih vezij s fleksibilnimi polimerskimi folijami. Inkjet kartuše za tiskalnike so eni izmed prvih uporabljali to poceni in lahko tehnologijo upogljivih vezij. Danes se ta tehnologija uporablja tudi za hard-disk zagone, diagnostične naprave v medicini, velike ravne zaslone in druge aplikacije, ki zahtevajo zanesljivost in fleksibilnost.


  Im Icon

  Slike

  3M razume vizualno komunikacijo. Smo tvorci prvega termo-faks stroja za prenos slike. S prvim digitalno tiskanimi grafičnimi prikazi velikosti zida smo spremenili način oglaševanja. Izmislili smo večplastne optične filme, ki dosegajo ostre, živopisne slike za elektronske zaslone in varnostne žige, ki onemogočajo ponaredke. Uvedli smo izboljšano kakovost barv in pigmentov, da bi bilo zagotovljeno, da bodo avtentične, jasne barve obstojne tudi pri najzahtevnejših zunanjih vplivih. Opirajoč se na desetletja izkušenj s tiskanimi in digitalnimi tehnologijami 3M nadaljuje tako , da uvaja še bolj sofisticirane filme, barve in programe za tisk, elektronske zaslone in obeleževanje.


  Lm Icon

  Vodenje luči

  Začnite pri bistvenem spoznavanju naprednih materialov, ki jih ima 3M. Dodajte materiale v stotinah tankih plasti s tanknimi plastmi. Spojite jih z enkratno zmožnostjo 3M, da ustvarja mikroskopske strukture na filmih in drugih površinah. S spajanjem teh in drugih tehnologij 3M manipulira s svetlobo in tako preoblikuje navadne izdelke. Znaki postajajo svetlejši in lažji za branje. Elektronski zasloni so bolj živahni in pisani, porabijo manj energije.


  Mf Icon

  Mehanski pritrjevalci

  S 3M mehanskimi pritrjevalci lahko uporabniki pritrjujejo in snemajo materiale – kolikorkrat je to potrebno. Mi izdelujemo te zdržljive strukturirane površine s kombiniranjem naših enotnih tehnologij, vključujoč mikro-replikacijo, predelavo polimerov, lepila in netkanega tekstila. Naši pritrjevalci po sistemu "pripni in snemi" preoblikujejo izdelke od plenic za dojenčke pa do abrazivov; ti se prav tako uporabljajo v prevozu, zdravstvu, za športno opremo in električne izdelke.


  Op Icon

  Optična komunikacija

  Z napredkom online storitev kot so Internet telefonija in video na zahtevo se zelo hitro stopnjuje povpraševanje po večji prepustnosti. Zahvaljujoč naši strokovnosti glede materialov in preciznosti obdelave optični spoji in spojnice 3M pomagajo izvajalcem storitev, da konstruirajo in vzdržujejo taka omrežja, ki bodo zadovoljila pričakovanja kupcev glede hitrosti in zanesljivosti. Naša moč v optični elektroniki se odraža tudi v 3M elemetnih zaslonov, fleksibilni elektroniki in senzorjih na trgih izdelkov za medicino, varnost in obrambo.


  Po Icon

  Porozni materiali in membrane

  Porozni materiali in membrane so vgrajeni v tisoče izdelkov družbe 3M, kamor spadajo tudi respiratorji, filtri, gorivne celice, transdermalni obliži in povoji. 3M proizvaja porozne filme in druge strukture velikosti in razmakov kot so pore, ki so projektirani za konkretno uporabo. Membrane in drugi materiali se ravno tako lahko kemično modificirajo za oprijemanje delcev. Danes 3M tehnologija zagotavlja, da se zrak in druge tekočine pretakajo z ustrezno hitrostjo in onemogočajo prehod delcem velikosti riževega zrna ali pa nanometrski majhne velikosti.


  Tt Icon

  Spremljanje in iskanje

  Identifikacija z radio-frekvenco (RFID) je postala izjemno zanesljiv in vestransko prisotno in dobro orodje za spremljanje gibanja in stanja predmetov. 3M je najprej razvil to tehnologijo brežičnega spremljanja za sisteme cirkulacije v knjižnicah. Danes ga naši uporabniki uporabljajo za spremljanje farmacevtskih pošiljk, vzdrževanje letalskih motorjev, vzorce tkiv, pravno in medicinsko dokumentacijo itd. S stalnim izboljševanjem opreme in programov pomaga 3M RFID pri povečanju produktivnosti, pri čemer zmanjšuje stroške, ki so nastajali zaradi kraj in izgub.

 • Bi Icon

  Biotehnologija

  Pri proizvodnji izdelkov za zdravstvo uporablja 3M svojo nevsakdanjo kombinacijo strokovnosti na področju znanosti o materialih, karakterizaciji površin, filtraciji in biologiji. Med doseženimi uspehi so: izredno zdržljivi stomatološki restorativni materiali, biokompatibilni kirurški trakovi in zavoji, transdermalni obliži za odmerke zdravil, antimikrobna sredstva za čiščenje in senzorji za sterilizacijo.


  Dd Icon

  Dostava zdravil

  Farmacevtski izdelki lahko izboljšajo in včasih celo rešijo življenja. Pomembno je, da se dajejo v pravilnih odmerkih na pravem mestu in ob pravem času. 3M je pionir v izdelavi inhalatorja z merilnim dozatorjem (za dajanje zdravil v dihalni trakt) in v transdermalnem sistmu obližev. Naša strokovna znanja glede kemične formule in tehnologije dajanja zdravil so izpopolnjenja z desetletnimi izkušnjami na področju regulative, zagotavljajo kakovost in natančno proizvodnjo.


  Md Icon

  Vodenje zdravstvenih podatkov

  V več kot 6.000 bolnic povsod po svetu napredna programska oprema družbe 3M in svetovalne storitve pomagajo organizacijam, da zbirajo in klasificirajo podatke zdravstva, razporejajo sredstva, ravnajo v skladu s predpisi, vodijo prihodke in na koncu izboljšujejo kakovost nege pacientov. Naše rešitve prinašajo pomemben prihranke stroškov zdravstvenim organizacijam in pomagajo državam in nosilcem zdravstvene politike v svetu, da obvladujejo stroške iz izboljšujejo rezultate svojih lokalnih in nacionalnih sistemov zdravstvenega varstva.


  Mi Icon

  Detekcija mikrobov in kontrola

  3M tehnologije se bojujeo proti nevarnim mikrobom. Opirajoč se na svoje znanje o specialnih materialih, premazih, nanotehnologiji, obdelavi signalov in mikro-replikaciji je 3M razvil sistem za detekcijo, ki je hiter in enostaven za uporabo, rabi pa se za odkrivanje in določanje količine vsebnosti patogenov in drugih organizmov. Uporabljajo se v bolnicah, zdravstvenih laboratorijih, na klinikah in v objektih, kjer se pripravlja in nudi hrana. Na podlagi genetskih markerjev smo razvili tudi sistem za detekcijo mikrobov in tehnologijo karakterizacije.


  Se Icon

  Senzorji

  Slabo podrhtavanje srca novorojenca, ključna sprememba temperature, ki izničuje učinek cepiva, genetski marker za cistično fibrozo - te in druge kazalnike lahko odkrijejo in posredujejo senzorji družbe 3M in drugi senzorji, ki uporabljajo 3M komponente. Naša tehnologija reagira na cel niz stimulansov kot so toplota, luč, tlak in radio, kemični, biološki in drugi signali. Naše senzorske aplikacije so ravno tako vseobsegajoče, v razponu od indikaterjev majhne cene kot so enkratni trakovi za sterilizacijo za testiranje pa vse do naprednih, avtomatiziranih diagnostinih aparatov.


  Wo Icon

  Oskrba ran

  Kadarkoli je pacientova koža prizadeta zaradi operacije, nezgode ali zaradi dajanja infuzije, obstoja tveganje pred infekcijo. Napredna lepilna sredstva, filmi, netkani in specialni materiali se uporabljajo za 3M medicinske izdelke (mdr. vpojni in transparentni zavoji, kirurški trakovi in prekrivala in izdelki za pripravo kože in čiščenje), ki spodbujajo hitrejše zaraščanje in zmanjšujejo nevarnost pred infekcijo.

 • Ab Icon

  Abrazivi

  3M je začel kot proizvajalec abrazivov. Več kot stoletje nazaj smo izpopolnili našo prvotno tehnologijo in jo dopolnjevali z novostmi, ki so jih razvili drugi poslovni sektorji družbe 3M. Danes se naši abrazivi opirajo na tradicionalne tehnike, kot so lepila in premazi ter najsodobnejše tehnologije od mikro-replikacije do keramike in netkanih materialov. Rezultat je širok spekter abrazivov za oblikovanje, končno obdelavo in poliranje z lahkoto in preciznostjo.


  Ad Icon

  Lepila

  Zelo močna in hkrati tako nežna, da jih lahko uporablja tudi otrok. Lepila družbe 3M so oblikovana tako, da ustrezajo potrebam naših strank, uporabljajo pa se za različne izdelke, in sicer od letal in mobilnih elefonov do vozil in medicinskih povojev. V segmentu oprijemajočih materialov za zdravljenje in epoksi smol smo med najboljšimi. Sem seveda spadajo tudi trakovi, občutljivi na pritisk, ki jih je 3M proizvedel pred več kot 80 leti.


  Am Icon

  Napredni materiali

  Ko so se znanstveniki družbe 3M začeli ukvarjati z reševanjem težav kupcev, so se oprli na izjemno izbiro naprednih in specializiranih materialov; polimerje, kompozite, keramiko, fluoromateriale, nanomateriale in drugo. Naš laboratorij tej paleti neprestano dodaja nove formule in nove, revolucionarne enačice obstoječih materialov. Poleg tega 3 M nima primerjave pri uporabi teh novih materialov za praktične potrebe proizvodnje.


  Ce Icon

  Keramika

  3M je začel z delom ravno na tem področju, minerale je začel spreminjati v brusni papir. Že več kot stoletje uporabljamo anorganske keramične materiale za presenetljivo veliko število izdelkov: granulirane table za strešno zaščito, kompleksne zaslone, občutljive na dotik na bankomatih, estetske restorativne stomatološke in najbolj grobe abrazivne materiale, fluorescentna zrnca, ki določajo pas, po katerem vozite na glavni cesti, natopljeni z dežjem ter za ultra močno vlakno, ki je vtkano v električni vod. Omenjeno je nastalo v dolgi zgodovini družbe 3M pri delu z anorgansko keramiko.


  Do Icon

  Zobni in ortodontski materiali

  3M je uvedel prve restorativne materiale v barvi zob leta 1964 kot odgovor na zahteve pacientov glede estetike in zobarjev, ki so zahtevali vzdržljive materiale za delo. Od takrat je dosežen napredek na področju kemije, biologije, keramike in digitalizacije in zahvaljujoč temu je družba postala vodilna v svetu za stomatološki kompozit, sredstva za lepljenje, izdelovanje modelov, ortodontski pribor in druge izdelke. Konkretneje, mi smo bili začetniki uporabe visoko viskoznih restorativnih materialov, ki se uporabljajo za hitro in udobno zdravljenje v ustih pacientov in tehnologije za jemanje odtiskov, s katero se izdeluje natančna replika pacientovih zob.


  Em Icon

  Elektronski materiali

  Napredci glede elektronskih komponent - od polprovodnikov in povezovanja, do spomina podatkov in prikazovalnika - pogosto začenjajo z odkritji v zvezi z organskimi, anorganskimi in kovinskimi materiali, iz katerih se te komponente izdelujejo. 3M prispeva k izboljševanju proizvodnje in učinkov in vgrajuje svoje znanje v številne druge elektronske naprave današnjega časa, kamor spadajo tudi fluoro-kemikalije, lepila, abrazivi, membrane, elektrode in elektroliti.


  Fi Icon

  Filmi

  Filmi, ki jih je kreiral 3M imajo širok spekter raznoraznih namenov. Ena črta izdelkov izboljšuje jasnost slike pri LCD zaslonih, medtem ko druga rabi za to, da blokira sončno svetlobo, ki prihaja skozi okna. 3M folije se uporabljajo za izdelavo grafike velikosti hiše ter za preprečevanje risanja grafitov. Nekateri so enoplastni, s skromno aplikacijo, medtem ko drugi predstavljajo kombinacijo na stotine plasti, nastavljenih tako, da prenašajo ali reflektirajo določene valovne dolžine. Drugi filmi pa pač delajo visoke ovire za kisik in vlago, kar je nujno potrebno za nove generacije elektronskih prikazovalnikov.


  Fl Icon

  Fluorirani materiali

  3M fluoro-kemikalije so aktivni materiali v širokem spektru zaščitnih premazov družbe 3M. Ti materiali se prav tako uporabljajo kot tekočine za termalno regulacijo in kot sredstva za površine, ki se jim izboljšuje pretok barv in premazov visokih performanc. Fluoro-polimerji znamke Dyneon imajo v sebi izjemno odpornost na temperature in kemična sredstva, zaradi česar so naravnost idealni za številne izdelke, s katerimi se dela v ekstremnih razmerah in razmerah s škodljivimi vplivi. Uporabljajo se za oblaganje žic, tesnila, neoprijemajoče premaze, obloge cevi za točenje goriva in druge pomembne uporabe visokih performanc.


  Me Icon

  Kompoziti s kovinsko matrico

  Z infiltracijom gosto zbitih keramičnih vlaken ali delcev z aluminjsko zlitino ustvarja 3M kompozitne materiale in predmete, ki predstavljajo spoj izjemne moči, lahkotnosti in trdnosti. Prva komercialna uporaba te tehnologije, ki jo je uvedel 3M je bil nadzemni električni prevodnik visoke trdnosti, ki lahko nosi še enkrat več moči kot kovencionalne linije iste velikosti. Nadaljuje se delo na izdelkih in komponentah za druge namene, kamor spadajo tudi uporabe v gradnji in strojništvu. Prednosti tega materiala se dodatno povečujejo, ko je komponenta izpostavljena obremenitvi visokega pospeška, kar povečuje prihranke pri teži.


  Nt Icon

  Nanotehnologija

  3M znanstveniki in raziskovalci raziskujejo novi svet na ravni nanometrov, kjer materiali izkazujejo enkratne fizične, kemične in biološke lastnosti. Te nenavadne lastnosti se že uporabljajo v naših trdnih premazih, restorativni stomatologiji in optičnih filmih za povečevanje jasnosti slike (uporablja se v LCD zaslonih). Številne platforme s 3M tehnologijo ter lepilna sredstva in farmacevtski izdelki so pod vplivom pojava nano delcev.


  Nw Icon

  Netkani materiali

  Po pol stoletja raziskovanja uporabe netkanih materialov 3M še naprej išče nove načine, da jih izboljša v uporabi. V medicinskih trakovih ti dajejo udobnost pacientom. V abrazivih podaljšujejo trajnost in poenostavljajo uporabo. Kot izolatorji pomagajo, da bo vaš avtomobil tišji in vaša jakna bolj topla. Zahvaljujoč strokovnim znanjem, ki jih ima 3M glede naprednih materialov in sofisticirane proizvodne tehnologije so ustvarjene nove možnosti za uporabo netkanega tekstila v zdravstvu, za izdelke široke porabe in težko industrijo.


  Sm Icon

  Namenski materiali

  3M je eden najboljših v razvoju in modificiranju materialov majhne prostornine in visoke vrednosti za svoje stranke in za svoje potrebe. Med njimi najdemo namenske aditive in druge kemikalije kot tudi katalizatorje, zaščitne smole, foto-iniciatorje, tenzide, kroglice, mehurčke, premaze za lahko čiščenje, maziva in elektrolite za baterije. 3M prav tako razvija tehnologijo keramičnih tekstilov in kompozitov za potrebe letalstva, naftnih rafinerij, obdelave kovin in drugih industrij. Poleg ostalih enotnih materialov 3M izboljšuje tudi znanja na področju močnih lagalnih kompozitov s kovinsko matrico.

 • Mr Icon

  Mikroreplikacija

  3M je pred vsemi tudi v uporabi majhnih, natančno oblikovanih struktur, ki materialom dajejo nove fizične, kemične ali optične lastnosti. Mikro-replicirane prizme se uporabljajo za smerokaze, elektronske zaslone in razsvetljave na fasadah stavb, ker vpijajo in reflektirajo močnejši odsev. Miniaturne piramide omogočajo, da bodo abrazivi izdelave 3M bolj učinkoviti in njihov učinek enakomernejši. Mikro-replicirani kanali celo lahko usmerjajo tekočino prek kapilar, kar predstavlja velik potencial za biomedicinske izdelke.


  Mo Icon

  Kalupi

  3M izdeluje preciznejše in zahtevnejše oblike optičnih leč s pomočjo napredne tehnologije za kalupe. Kalupe uporabljamo tudi za izdelavo mikro-repliciranih form v strukturiranih abrazivih za izboljšanje svetlobe in za zaščitne filme. Vodeni z izjemno visoko ravnjo tolerance, ki jo zahtevajo ti izdelki, je 3M razvil enotna strokovna znanja v več uporabnih tehnologijah za obdelavo termoplastičnih in termostabilizacijskih materialov, kot so projektiranje orodja za kalup, meritev procesov in temperaturnih oscilacij.


  Pd Icon

  Obdelava delcev in disperzij

  Sposobnost 3M, da ustvari delce in omogoči njihovo disperzijo - v trdnih materialih, filmih in tekočinah, ji omogoča, da bodo njeni abrazivi, restorativni stomatološki materiali, barve, optični filmi in filmovi za okna enotni, kar velja tudi za vrsto njenih drugih izdelkov. Naše razumevanje fizičnih, kemičnih in medpovršinskih interakcij nam omogoča, da s pomočjo precizno razporejenih delcev in nano delcev (kot so steklene perle, ogljik, kovine in kovinski oksidi) izpopolnimo jakost materialov, indeks refakcije, prevodnost, absorbcijo IR sevanja, katalitično aktivnost in druge značilnosti.


  Pm Icon

  Proces otopitve polimerov

  Skozi desetletja je 3M je postal vodilni v svetu v razvoju in uporabi polimerov, tako da je pretvarjal te enkratne molekule v filme in predmete s tehnikami ekstruzije, premazovanja in drugimi tehnikami obdelave. Danes se skorajda vse tehnološke platforme družbe 3M in tudi večina 3M izdelkov opirajo na predelavo polimerov. Ta strokovna znanja so zlasti pomembna na področju zdravstva, elektornike in na trgih za zaslone in grafike.


  Pp Icon

  Precizna obdelava

  V preteklosti je imela lahko proizvodnja velikega obsega za izid velike variacije v delovnih rezultatih. Temu zdaj ni več tako zahvaljujoč napredku na področju premazov, sušenja, zategovanja, pri delu s folijo in drugimi tehnologijami. 3M inženirji oblikujejo opremo za proizvodnjo, ki predstavlja spoj precizno kontroliranih procesov in ekonomske učinkovitosti proizvodnje. Rezultat: ekološke performance 3M nadaljujejo z napredovanjem, toleranca pri izdelkih pa postaja čedalje bolj zanemarljiva - kot polovica valovne dolžine svetloe za nekatere površinske obrazce.


  Pe Icon

  Prediktivni inženiring in modeliranje

  Z uporabo sofisticiranega modeliranja računalnikov in tehnologijo simulacije lahko 3M raziskovalci in inženirji predvidijo lastnosti materialov, ki jih je šele potrebno izdelati in pospešiti razvoj neprednejših proizvodnih procesov. Zahvaljujoč tem virtualnim eksperimentom je 3M dobil možnost , da pospeši dobavo vrednih novih izdelkov za elektronske zaslone, fleksibilne tokokroge in identifikacijo radio-frekvenc.


  Rp Icon

  Proces radiacije

  Materiali v številnih 3M izdelkih so modificirani ali izboljšani skozi kemične reakcije, ki nastajajo v procesu radiacije, kot so strjevanje, nastavitve, medsebojno povezovanje in polimerizacija. Uporabljamo ultravijolične in elektronske žarke, hitre laserske impulze, korono, plamen in druge tehnologije za ustvarjanje preciznih obrazcev minut v našim strukturiranih abrazivih in filmih za svetlobni učinek, slike na naših zaščitnih filmih, enotne karakteristike površin na naših odsevnih folijah in dodatne možnosti za tisoče drugih izdelkov.


  Su Icon

  Modificiranje površin

  3M bolj kot katera koli druga družba raziskuje površino stvari. Mi ustvarjamo enotne površine skozi uporabo naše tehnologije mikro-repliciranja. Ravno tako smo modificirali površino filmov in materialov za folije s tehnologijami korone, gretja in predelave pare. Ta sofisticirana orodja nam omogočajo, da izboljšamo sprejemljivost materialov za tekočine in materiale za lepljenje, spreminjamo njihovo trdnost, izboljšujemo reflektivnost ali ustvarjamo druge, nove karakteristike.


  Vp Icon

  Obdelava s paro

  Ključne karakteristike delovanja so pogosto odvisne od preciznosti premaza kovine, oksidov ali polimerov. Z desetletji izkušenj je rafiniranost 3M premazov prišla do popolnosti. Številni naši sedanji izdelki dolgujejo svojo nevsakdanjo vzdržljivost, refleksivnost, neprepustnost in kemične lastnosti zmožnostim te družbe, ko gre za to specializirano proizvodno tehnologijo.

 • We Icon

  Pospešeno izpostavljanje vremenskim razmeram

  3M izdelki so oblikovani za elemente v zunanjem prostoru. Kupci lahko od nas pričakujejo, da bodo naši materiali za prometno varnostno signalizacijo, znake in drugi izdelki opravljali svojo funkcijo tudi po letih neusmiljene izpostavljenosti različnim vremenskim razmeram. Da bi bila zagotovljena visoka raven performance, je 3M razvil tehnologije, ki ponazarjajo ekstremno svetlobo, toploto in hladnost ter vlago, kakršni se utegnejo zgoditi v zunanjem okolju v različnih delih sveta. S kombinacijo izpostavljanja realnim razemram, kakršne je moč najti v svetu in pospešenega ipostavljanja je 3M razvil enkratno sposobnost v merjenih, analiziranju in odgovoru na zahtevke v primeru tudi najhujših razmer na okoliških obmopčjih.


  An Icon

  Analitična znanost in tehnologija

  Tehnologije, ki so nove v svetu dajejo rešitve za naše stranke in seveda tudi kopico vprašanj za naše znanstvenike: Kaj je to? Kako deluje? Je to morda možno napraviti bolje? Da bi lahko odgovorili na ta vprašanja, je 3M razvil enkratno sposobnost za meritve, karakterizacijo in razumevanje materiaolov in procesov. Z viri, ki obstoje povsod po svetu, se lahko znanstveniki družbe 3M oprejo na našo sposobnost analiziranja v vseh fazah razvolja izdelkov, in sicer od zamisli do komercializacije in proizvodnje.


  As Icon

  Aplikacijski program

  Aplikacijski program nadzira, spremlja, komunicira in omogoča ustvarjanje številnih inovacij družbe 3M, od filtriranja zraka do RFID rešitev na ravni podjetij za spremljanje zdravstvene dokumentacije. Aplikacijski program se lahko uporablja znotraj spletnega brskalnika, na standardnih namiznih računalnikih in na ročnih napravah ali pa se lahko vgradi v namenske elektronske hardvere in sisteme. 3M uporablja najnovejšo tehnologijo in tehniko za izdelavo aplikacijskega programa, ki je robusten, zanesljiv in enostaven za uporabo.


  Es Icon

  Elektronika & Program

  3M je svoja znanja zgradil na elektronskih in softverskim tehnologijah. Danes je elektronika sestavni del številnih 3M izdelkov - od stomatoloških skenerjev do 3M ™ Littmann ® Elektronskih stetoskopov in 3M ™ Sistemov za obvladovanje meje. 3M-ov napredni softver je ponazoritev 'možganov', ki stoje za temi izdelki, ko proizvajajo 'pametne' (matematičke in informatične) algoritme in potiskajo te izdelke za stopnjo višje na vrednostni lestvici. Zahvaljujoč kombinaciji materialov, ki so vodilni v svetu, ustrezni obdelavi in strokovnim inženirskim znanjem dajeta 3M elektronika in program močno izhodišče za izdelavo pametnih materialov, naprav in sistemov, kot tudi za opravljanje pametnih storitev.


  In Icon

  Nadzorovanje in merjenje

  Izjemna preciznost 3M proizvodnje - v nekaterih primerih so tolerance celo manjše od valovne dolžine svetlobe – zahteva ravno tako precizno orodje za merjenje in nadzor nad kakovostjo izdelkov. 3M je ustvaril optične, infrardeče sisteme, občutljive za UV sevanje, merilne inštrumente in druga orodja, ki so njegova last in s katerimi meri performance, moč, barve, refleksivnosti in debelino. Našteti in drugi parametri zagotavljajo precizno in hitro potrditev o tem, ali so naši procesi vrhunski, učinkoviti in izenačeni in ali so naši izdelki usklajeni z vsemi kupčevimi specifikacijami.


  Is Icon

  Projektiranje integriranih sistemov

  Kompleksni sistemi zahtevajo vseobsežno projektiranje. Skozi integracijo programskih, elektronskih in strojnih strokovnih znanj ustvarja 3M stvara sistem, ki se medsebojno dopolnjujejo in proizvajajo izjemne performance. Te discipline so dodatno izboljšane s prediktivnim modeliranjem, inženiringom človeškega dejavnika in z industrijskim oblikovanjem. Rezultat je združitev funkcionalnosti in elegance v izdelkih, ki so tako enostavni kot je dozator za trak ali orodje za brušenje, ali pa tako zahtevni, kot je na primer 3M sistem za večdimenzinalno cirkulacijo in varnost v knjižnicah.


  Is Icon

  Proizvodno oblikovanje in kontrola

  Precizen, dosleden, stroškovno konkurenčen in varen: so velika pričakovanja za sofisticirane proizvodne tehnologije. Malo je družb na svetu, ki se lahko primerjajo s 3M v oblikovanju in delovanju najzahtjevnejših neprekinjenih procesov, zlsti pri delu s folijami, premazi in sušenjem. Njegove prednosti so prediktivni inženiring in modeliranje, proces detekcije in sistemi s povratnimi informacijami ter desetletja izkušenj 3M na področju kemične, strojne in elektrotehnične inženirije. Korist za kupce se odraža v slehernem visoko-kakovostnem izdelku družbe 3M in hitrem modificiranju teh izdelkov, tako da zadovoljujejo lokalne potrebe trga.