Gå till huvudmenyn Gå till sidnavigeringen Gå till huvudinnehåll All 3M.com Site Map

Kundcase

Bakprojicering i T-Mobiles och Intersports holländska butiker

05.11.2011

Forskning på uppdrag av 3M och handelsorganisationen POPAI (Point of Purchase Advertising International) demonstrerar effektiviteten av bakprojicerad reklam på skyltfönster med Vikuiti™ bakprojiceringsfolie från 3M.

Undersökningen som genomfördes i två T-Mobile-butiker och två Intersport-butiker visar att projicerad reklam är mer än bara specialeffekter – budskapet når verkligen fram och lockar kunder. Vikuiti bakprojiceringsfolie förvandlar förbipasserade människor till potentiella kunder.

85 % av kunderna ansåg att de digitala videobilderna som projicerades på Vikuiti-folierna förbättrade intrycket av butikerna. Igenkänningen av specifika reklambudskap var också extremt hög: upp till 64 % av kunderna kunde komma ihåg minst ett budskap utan hjälp och 57 % ansåg att de hade lärt sig någonting av skyltningen.

Förutom att Vikuiti-folien bidrar till att fånga uppmärksamheten hos förbipasserande visade undersökningarna att de även har en avgörande effekt på antalet besökare i butikerna. Mellan 0,8 och 1,8 % av alla förbipasserande stannade för att titta på projiceringarna och 2,5 % av alla förbipasserande gick in i butiken på grund av den projicerade reklamen. Med över 100 000 förbipasserade potentiella kunder per vecka och butik motsvarar dessa procenttal en markant ökning av antalet kunder i butikerna. Av alla som gick in i butikerna gjorde 33 % det på grund av den projicerade reklamen.

Tillbaka till: 3M:s partnernätverk: