Gå till huvudmenyn Gå till sidnavigeringen Gå till huvudinnehåll All 3M.com Site Map

Kundcase

Borders Bookstore-projekt

11.11.2011

3M™ Dual-Color Film Series

En svartvit lösning

"Vi insåg att våra vanliga skyltar inte skulle fungera. Minskad synlighet skulle leda till färre kunder."

- Fred John, Architectural Manager för Borders Bookstore

Huvudkontoret på Borders Bookstores i Ann Arbor, Michigan (USA) hade ett dilemma. Men lösningen visade sig svart på vitt.

Den populära bokhandeln ville ha samma exteriört på alla butiker – d.v.s. svartvita skyltbokstäver ovanför ingångarna. Detta var relativt lätt att uppnå – till dess att man började arbeta med vissa befintliga butiker som bara hade ljusa fasader.

På natten var det inget problem. Belysningen av det vita bokstäverna på den ljusa fasaden har helt acceptabel. Men dagtid? De vita bokstäverna skulle försvinna på dessa fasader.

Då anlitades Jones Sign Nationwide från Green Bay i Wisconsin för att lösa Borders problem. Borders och Jones började med en butik i staden King of Prussia i Pennsylvania. Butiken låg i samma byggnad som restaurangen Cheesecake Factory och hade en gemensam plåtskylt.

Genom att använda 3M™ Dual-Color Film Series skapade Jones högkvalitativa skyltbokstäver som lyste vitt på natten. Dagtid ser bokstäverna helt svarta ut och är väl synliga. En smart lösning på ett svartvitt problem!

Tillbaka till: 3M:s partnernätverk: