Gå till huvudmenyn Gå till sidnavigeringen Gå till huvudinnehåll All 3M.com Site Map

Kundcase

JD Customs stora design med 3M-foliering

15.11.2011

I år blev en BMW M5 den första bilen i Benelux-länderna att folieras med nya 3M™ Scotchprint® Car Wrap Film 1080 i Carbon Black. JD Customs från Bergschenhoek i Nederländerna visade upp resultatet på Supercardrive Boulevard Tour 2011. Enligt VD:n Jordy Dost gjorde bilen succé: "Vi fick många positiva reaktioner och bilen skapade direkt efterfrågan på denna unika folie.

Nya 3M™ Scotchprint® Wrap Film Series 1080 är slitstarka dubbelgjutna folier som är specialutvecklade för bildekor. 1080-serien har samma egenskaper som Controltac™-folier med Comply™ v3-adhesiv, d.v.s. de har ett flyttbart adhesiv med praktiskt taget osynliga luftkanaler. Detta underlättar appliceringen. Folien finns i olika blanka och matta färger såväl som 3D-strukturer.

Först i Benelux

JD Customs använder enbart bilfolier från 3M. Jordy Dost: "Vi har provat folier från andra tillverkare tidigare men vi har märkt en stor efterfrågan på 3M:s produkter i branschen. Vi applicerade först SP1080 i Carbon Black på en egen utställningsbil, en BMW M5.

Unika egenskaper

Enligt Jordy Dost är det de unika egenskaperna hos SP1080 som är den största anledningen till dess framgång. "Folien har till skillnad från liknande produkter en tydlig 3D-struktur och en unik lyster i direkt solljus. För oss är det mycket viktigt att folien är lika lätt att applicera på lackerade delar som 3M:s standardfolier. Dessutom kan SP1080 användas direkt från rullen. Ingen utskrift eller laminering krävs." Tack vare den långa rullen på 60 tum kan folien appliceras utan skarvar.

Tillbaka till: 3M:s partnernätverk: