Skip to Primary Navigation Skip to Site Navigation Skip to Main Content All 3M.com Site Map

3M Unitek

Oplossingen voor
Evenementen & training
Downloads
Extra informatie

APC™ PLUS pre-coated bracket

Sneller en efficiënter dan ieder ander systeem, met kleurverandering
De APC PLUS pre-coated bracket helpt u de productiviteit van uw orthodontische praktijk te vergroten. Minder werkstappen, minder hechtingsverschillen en een groter gebruiksgemak. Het adhesief is eerst roze, waardoor u de bracket goed kunt zien en eventueel gemorst materiaal gemakkelijk kunt opruimen. Daarna bleekt de kleur onder invloed van licht vanzelf weg.

APC™ PLUS pre-coated bracket

Het innovatieve APC PLUS systeem biedt vernieuwd gebruiksgemak en betere efficiëntie bij het hechten. Etsen en primen gaan veel gemakkelijker met de Transbond™ Plus zelfetsende primer.. Sneller uitharden doet u met de Ortholux™ LED uithardinglamp. En het assortiment omvat steeds meer voorgecoate brackets, zodat aan de voorkeuren van elke orthodontist wordt tegemoetgekomen.

Het APC PLUS systeem elimineert de meeste verschillen bij het plakken
Het APC PLUS systeem is tot nu toe het enige orthodontische hechtsysteem waarin elke bracket al is voorzien van adhesief. Mengen en adhesief aanbrengen is niet nodig, dus is er geen risico de basis door morsen te verontreinigen. APC PLUS is zacht genoeg om een nauwkeurige plaatsing mogelijk te maken en hard genoeg om het verschuiven van brackets zo goed als geheel uit te sluiten. Bovendien voorkomt u overmaat. Het is gemakkelijker te gebruiken dan conventionele adhesieven en geeft toch een consistent grote hechtkracht.

De verzegeling van de verpakking is zo ontworpen dat u het meteen ziet als deze open is geweest. U kunt dus vertrouwen op de kwaliteit van de inhoud van deze sets voor eenmalig gebruik. Het adhesief is van consistente kwaliteit zolang de houdbaarheidsdatum niet is verstreken en de verpakking opgeopend is gebleven. U kunt de verpakking hersluiten; in dat geval kunt u duidelijk zien dat de verpakking met brackets ooit open is geweest.

Minder afval, minder schoonmaken en opruimen

APC™ PLUS pre-coated bracket

Het APC PLUS systeem maakt het uw medewerkers gemakkelijk. Geen rommelige mengstappen meer. Geen problemen om de brackets uit elkaar te houden, want ze zijn allemaal individueel gemarkeerd en liggen in de juiste volgorde klaar op een speciale schuimlaag in de tray die vrijwel geheel voorkomt dat ze gedraaid komen te liggen of door elkaar raken wanneer u de tray verplaatst. U verspilt dus geen tijd meer bij het naar de behandelstoel brengen van de brackets.

Minder werkstappen en tijdbesparing dankzij het APC PLUS systeem

Klinische onderzoeken* hebben aangetoond dat het gebruik van het APC systeem een statistisch significante verkorting van de bondingtijd oplevert, en dat het aantal stappen voor het aanbrengen van de bracket wordt gereduceerd: er wordt dus efficiënter gewerkt.

In vergelijking met een conventioneel adhesiefsysteem zonder mengen biedt het APC systeem een aantal voordelen

  • u kunt langer doorwerken;
  • voorspelbare consistentie van het adhesief;
  • u bepaalt hoe en hoe snel het composiet uithardt;
  • minder stappen voor voorbereiding en het aanbrengen van de voorziening;
  • minder verspild materiaal en afval;
  • verbeterde, praktische, schone en nette werkwijze voor het aanbrengproces
  • eventueel overtollig materiaal is gemakkelijk te zien en te verwijderen;
  • meer tijd voor het nauwkeurig plaatsen van de brackets;
  • u kunt alleen werken;
  • uw medewerkers trainen wordt eenvoudiger.

* “British Journal of orthodontics”, Vol. 23, No. 4, November 1996, Adhesive pre-coated brackets, a comparative clinical study, Simon Ash and Norman Hay
* “Angle Orthodontist”, Vol. 75, No. 2, 2005, “Comparison of Bonding time and shear bond strength between a conventional and new integrated bonding systems”, Bishara et al.

Het voorraadsysteem

APC™ PLUS pre-coated bracket - Het voorraadsysteem

Elke APC PLUS pre-coated bracket ligt in een eigen, kleurgecodeerde holte in de tray, zodat u gemakkelijk ziet welke u moet hebben. De verzegelde verpakking verzekert een houdbaarheid van 3 jaar; als de verpakking open is geweest, kunt u dat duidelijk zien. Een compact voorraadsysteem maakt het mogelijk tot 20 verpakkingen brackets in voorraad te houden, gesorteerd op gleufgrootte, elementsoort en gebruiksindicatie. In een handige tray per patiënt vindt u alles wat u nodig heeft voor bij de behandelstoel.

Materiaalsets per patiënt

APC™ PLUS pre-coated bracket - Materiaalsets per patiënt

Het APC system van 3M Unitek omvat materiaalsets per patiënt, met daarin een tray met alle brackets die u voor één patiënt nodig heeft.

APC PLUS is verkrijgbaar voor de volgende voorzieningsystemen:

Om te bestellen
U kunt dit product rechtstreeks bestellen bij 3M Unitek Nederland.
Klik hier om te bestellen

Documentatie

Titel Type Grootte Bekijk
APC™ PLUS - Brochure PDF 430 KB Open
APC™ PLUS - Veelgestelde vragen PDF 52 KB Open
APC™ PLUS - Gebruiksaanwijzing PDF 110 KB Open
APC™ PLUS - Indirect Bonding veelgestelde vragen PDF 563 KB Open
APC™ PLUS - Single-Use Data Card PDF 57 KB Open

Videos

Titel Type Grootte Bekijk
APC™ PLUS - Demo FLV 3.8 MB Open

APC™ PLUS logo

Zoeken
     

Bestel online
Inloggen
Geen account? Meld u dan aan!
     
Online training
3M Unitek website voor Interactieve webinars
     

Contact
Neem contact op voor meer informatie over onze producten.
     

Bent u patiënt?
Bezoek onze Engelstalige website Smileatme.net

Of bezoek onze Nederlandstalige website
www.deperfecteglimlach.nl