Skip to Primary Navigation Skip to Site Navigation Skip to Main Content All 3M.com Site Map

3M Unitek

Oplossingen voor
Evenementen & training
Downloads
Extra informatie

Clarity™ bracket

De perfecte combinatie van sterkte en esthetiek
De met metaal versterkte keramische Clarity brackets bieden de esthetiek die patiënten willen in combinatie met de benodigde functionaliteit. De uitstekende combinatie van sterkte, debondeergemak en schuifeigenschappen van metalen brackets, met de esthetiek van keramische brackets maken Clarity keramische brackets tot de duidelijk superieure keuze

Het mooie van Clarity brackets

Clarity™ bracket

Clarity brackets maken iedereen blij. Het ontwerp is comfortabel, met een natuurlijke vorm. Het aanzicht is lichtdoorlatend en aantrekkelijk. Het mooiste is natuurlijk dat de patiënt zich zeker voelt, terwijl hij brackets draagt die net zo goed werken als ze eruit zien.

Brackets plaatsen en verwijderen zoals bij metalen brackets

Clarity brackets kunnen op dezelfde wijze worden geplakt als metalen brackets, met adhesieven die onder invloed van licht of door een chemisch proces uitharden. Een alternatief is de pre-coated bracket uit de APC II of APC PLUS serie, voor een optimaal werkgemak en een veilige, betrouwbare hechting van het begin van de behandeling tot de voltooiing ervan.

Clarity™ bracket - onderkant

Clarity brackets zijn net zo gemakkelijk te verwijderen als metalen brackets. De sleutel tot deze oplossing is gevonden in de geoctrooieerde verwijdergleuf en de ‘spanningsconcentrator’ die zich op de basis van de bracket bevindt. De verwijdergleuf concentreert de spanning precies op dat punt, zodat de bracket al loslaat bij het beetje druk dat voor consistent verwijderen nodig is. U hebt geen speciale instrumenten of technieken nodig om de bracket te verwijderen. Clarity brackets kunt u vol vertrouwen verwijderen, met minder kracht en een maximale behandelefficiëntie, bij elke behandelingsstap.

Glij eigenschappen van wereldklasse

Clarity™ bracket - bovenkant

Clarity brackets zijn voorzien van een unieke, geoctrooieerde, met metaal gecoate gleuf voor de draad, waardoor glij eigenschappen worden bereikt die niet haalbaar zijn met conventionele keramische brackets. Bij brackets is er geen wrijving van metaal op keramiek, zodat elementen met brackets soepel langs de draad kunnen glijden.

Net zo sterk als metalen brackets

Clarity keramische brackets zijn net zo sterk als metalen brackets en zijn dusdanig ontworpen dat zelfs geen breuk optreedt als ze aan grote torsie krachten worden blootgesteld. Met een innovatief productieproces worden de brackets voorgespannen – vergelijkbaar met de manier waarop beton wordt voorgespannen – zodat ze de dagelijkse (onjuiste) belasting kunnen doorstaan. Het bracket slot, voorzien van een geharde metalen coating, geeft Clarity brackets hun ‘ruggengraat’. Deze is nodig om de hogere torsie krachten te kunnen weerstaan. Deze unieke configuratie maakt dat brackets de krachten kunnen weerstaan die er door de draad op worden uitgeoefend als deze wordt aangespannen. Mede hierdoor kan – gedurende de hele behandeling – worden voorkomen dat brackets breken.

Om te bestellen
U kunt dit product rechtstreeks bestellen bij 3M Unitek Nederland.
Klik hier om te bestellen

Documentatie

Titel Type Grootte Bekijk
Clarity™ - Brochure PDF 226 KB Open
Clarity™ - Debonding aanbevolen protocollen PDF 1.2 MB Open
Clarity™ - Gebruiksaanwijzing PDF 46 KB Open
Clarity™ - High Torque ID Card PDF 271 KB Open
Clarity™ - Roth ID Card PDF 269 KB Open
Clarity™ - Standard Edgewise ID Card PDF 199 KB Open
Clarity™ - MBT™ Bracket ID Card PDF 228 KB Open
Clarity™ bracket

Zoeken
     

Bestel online
Inloggen
Geen account? Meld u dan aan!
     
Online training
3M Unitek website voor Interactieve webinars
     

Contact
Neem contact op voor meer informatie over onze producten.
     

Bent u patiënt?
Bezoek onze Engelstalige website Smileatme.net

Of bezoek onze Nederlandstalige website
www.deperfecteglimlach.nl