TUOTTEET

 1. Miten tarroja säilytetään? Mikä on niiden säilytysikä?
  Tarrat pitäisi aina säilyttää valolta suojattuna ja välttää tavallista kuumempia tai kylmempiä lämpötiloja, jotka voivat heikentää sekä liiman tarttuvuutta sekä tarroissa olevia värejä (esim. nimilapputarroissa). Lisäksi tarrat pitäisi käyttöön asti säilyttää alkuperäisissä pakkauksissaan. Näin säilytettynä tarrat säilyvät kahdesta kolmeen vuoteen.
 2. Mitä eroa Post-it® ja 3M™ tarroilla on keskenään?
  Post-it® tarroissa on viestilapuista tuttu irrotettava liima-aine, jonka ansiosta tarra tarttuu varmasti, mutta irtoaa jättämättä kiinnityspintaan liimajälkiä. 3M™ tarroissa on pysyvä liima-aine, jonka ansiosta tarrat tarttuvat erityisen tiukasti. Tarrat sopivat siis erilaisiin käyttökohteisiin: käytä Post-it® tarroja, jos haluat myöhemmin muuttaa tai poistaa etiketöinnin ja 3M™ tarroja, kun haluat mahdollisimman pitkäikäisen ratkaisun.
 3. Mitä 100% tyytyväisyystakuu tarkoittaa, mitä se kattaa?
  3M:llä olemme sitoutuneet korkeaan laatuun. Tulostustarroissa tämä tarkoittaa, että tuotteet toimivat tulostimissa ongelmitta ja että mustesuihkutulostimien muste ei tahraa tavanomaisen kuivumisajan jälkeen. Jos et ole täysin tyytyväinen tarroihimme, ota meihin yhteyttä, niin vaihdamme tarrat uusiin.
 4. Onko Post-it® brändillä ilmaista tarratulostusohjelmaa?
  Post-it® brändillä ei ole tarraohjelmaa. Sen sijaan Post-it® brändillä on tarrapohjat, jotka voi ladata ilmaiseksi nettisivuiltamme, katso lisää seuraavista kohdista.

TARRAPOHJAT

 1. Ovatko Post-it® tarrat yhteensopivia muiden valmistajien tarrapohjien kanssa?
  Post-it® tarrat ovat yhteensopivia yleisimpien tarraohjelmien ja tarrapohjien kanssa.
 2. Kuinka lataan 3M ja Post-it® tarrojen tarrapohjat?
  Tarvitset tarrapohjan tulostaaksesi A4-tarroja. Oikean tarrapohjan löydät käyttämällä tarra-arkista tai pakkauksesta löytyvää 3M tuotenumeroa (esim. R-ID12-25). Mene nettisivullemme www.Post-it.fi/labels ja valitse tuotenumeroa vastaava tarrapohja. Tarrapohja on ladattava Word-tiedosto, jonka voit joko avata tai tallentaa käyttöösi.
 3. Kuinka saan tarrapohjan ilman että lataan sen nettisivulta?
  Avaa Microsoft® Word. Valitse valikosta Työkalut (Tools) > Kirjeet ja postitus (Letters and Mailings) > Kirjekuoret ja osoitetarrat (Envelopes and Labels). Tarrat välilehdeltä klikkaa Asetukset (Options) ja valitse sitten yhteensopiva tarrapohja tarran mittojen perusteella tai nettisivuiltamme löytyvien yhteensopivuustietojen perusteella. Tuotteemme ovat yhteensopivia mm. Avery ja Herma tarrapohjien mittojen kanssa. Valitse OK. Valitse Uusi dokumentti. Syötä ja muotoile haluamasi teksti.
 4. Milloin 3M/Post-it® tarrapohjat ovat mukana Microsoft Office -paketisa?
  Tarrapohjat voi ladata käyttöön Microsoft Office.com nettisivulta seuraavasta linkistä: www.3M.com/Office2010Update
  1. Käyttäjän täytyy ladata päivitys. Se EI kuulu Microsoftin peruspäivityksiin.
  2. Päivitys toimii VAIN Word 2010 for Windows -versiossa.
  3. Se EI toimi Word 2007 –versiossa tai missään Word for Macintosh -versiossa.

YMPÄRISTÖASIAT

 1. Ovatko Post-it® ja 3M™ tarrat kierrätettäviä?
  Kaikki tarramme ja niiden pakkaukset ovat kierrätettäviä. Uudet ekologiset Post-it® tulostustarrat on valmistettu 100% kuluttajakierrosta kerätystä uusiopaperista ja ne ovat tällä hetkellä markkinoiden ainoita tarroja, joiden taustapaperi on kierrätettävä.
 2. Mitä kasvipohjainen liima-aine tarkoittaa?
  Ekologisissa Post-it® tarroissa on uusiutuvista raaka-aineista valmistettu kasvipohjainen liima-aine. Käytetyt kasvit eivät ole elintarvikekäyttöön sopivia.
 3. Onko tarroilla sertifikaatteja?
  3M Premium No curl ja 3M pysyvän liiman tarrat ovat FSC-sertifioituja. Post-it® tarrat puolestaan ovat PEFC-sertifioituja (aivan kuten viestilappumme).

TARROJEN MUOTOILU


Huom. Vastaukset liittyvät MS Word 2007 -versioon.

 1. Kuinka saan tarrojen rajat näkyviin Post-it® tarrapohjassa?
  Jos avaamasi Post-it® tarrapohja näyttää tyhjältä, saat tarrojen rajat näkyviin Microsoft® Wordissa valitsemalla ylävalikosta Taulukko (Table) > Näytä ruudukko (Show Gridlines).
 2. Kuinka vaihdan kirjasintyyppiä ja kirjasimien kokoa Post-it® tarrapohjassani?
  Kirjasintyypin ja –koon vaihtaminen toimii Post-it® tarrapohjassa aivan samoin kuin Microsoft® Wordissä yleensä, lisää muotoiluvinkkejä saat ohjelmaversiosi käyttöohjeista.
 3. Kuinka lisään kuvan Post-it® tarrapohjaani?
  Vie kursori siihen soluun (tarraan), johon haluat lisätä kuvan. Sitten valitse Lisää (Insert) > Kuva (Picture) > Tiedostosta (From File). Etsi haluamasi tiedosto koneeltasi ja paina Lisää-painiketta. Nyt voit muokata lisäämääsi kuvaa solussa käyttämällä kuvan muokkaustoimintoja, lisäohjeet saat Microsoft® Word –versiosi käyttöohjeesta.
 4. Kuinka muokkaan kuvan kokoa Post-it® tarrapohjassa?
  Valitse kuva ja tartu kiinni yhdestä kulmasta. Nyt voit pienentää tai suurentaa kuvan kokoa vetämällä. Lisäohjeita kuvan muokkaamisesta saat Microsoft® Word –versiosi käyttöohjeesta.
 5. Tulostuksen aikana sain näytölle viestin "Osan 1 marginaalit ovat tulostettavan sivualueen ulkopuolella. Haluatko jatkaa?"/"The margins of section 1 are outside the printable area of the page. Do you want to continue"?
  Vastaa kysymykseen kyllä, niin oikeat marginaalit säilyvät tulostuksen ajan.